Nu trækker Kyllingen dopinganklager tilbage

Ikke alle på Rabobanks Tour de France-hold i 2007 var dopede, hvilket Michael Rasmussen ellers skriver i bog

Michael Rasmussen ændrer nu sin forklaring om, at alle på Rabobanks Tour de France-hold i 2007 var dopede (Foto: Linda Johansen)
Michael Rasmussen ændrer nu sin forklaring om, at alle på Rabobanks Tour de France-hold i 2007 var dopede (Foto: Linda Johansen)

Den tidligere cykelrytter Michael Rasmussen trækker dopinganklager mod sine eks-holdkammerater på Rabobank-holdet, spanierne Oscar Freire og Juan Antonio Flecha, tilbage.

I sin meget omtalte bog "Gul feber" skriver Michael Rasmussen ellers, at alle på det hollandske hold var dopede under Tour de France 2007, hvor danskeren selv endte med at blive smidt ud af løbet iført den gule førertrøje på grund af rod med sine whereabouts.

- Der var organiseret doping, men det inkluderede ikke alle ryttere, siger Michael Rasmussen ifølge cyclingnews.com til det spanske nyhedsbureau EFE.

- På intet tidspunkt i mit liv har jeg set Oscar Freire dope sig. Det samme gælder for Flecha, han vidste heller ingenting, siger danskeren.

Se også: Freire til Kyllingen: Undskyld eller sagsanlæg

Mandag kom det frem, at Freire truede Michael Rasmussen med en retssag på grund af beskyldningerne.

Freire, der tre gange har vundet VM på landevejen, krævede en offentlig undskyldning fra Michael Rasmussen.

- Jeg håber, at han kan bevise det, for ellers må jeg handle på det. Han kan skrive om sig selv eller om dem, som han har set dope sig, men ikke hele holdet. Det tillader jeg ikke, sagde Freire mandag.

I sin bog skriver Michael Rasmussen blandt andet:

- Hele Rabobank-holdet under Tour de France 2007 brugte doping. Vi tog ikke alle sammen de samme præparater, men alle brugte præstationsfremmende produkter, som holdet leverede.

Michael Rasmussen nævner ikke sine eks-holdkammerater med navn i den passage, men den er blevet tolket på den måde, at alle på holdet benyttede sig af doping - altså også de to spaniere.

Mens Michael Rasmussen trækker beskyldningerne mod spanierne tilbage, så har Giro d'Italia-vinderen anno 2012, canadiske Ryder Hesjedal, bekræftet en af historierne fra danskerens bog.

Hesjedal har indrømmet, at han i 2003 dopede sig, efter at Michael Rasmussen introducerede ham for epo.

/ritzau/

Michael Rasmussen ankommer til DR Byen søndag aften (Foto: Rasmus Flindt Pedersen) Sport og Spil Sportschef: Hahaha, Rasmussen! Sportschef: Hahaha, Rasmussen!

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere