Team Saxo Banks licens er fornyet til 2014

Team Saxo Bank er blandt de ni hold, der allerede er sikre på at have licens til næste års World Tour

Team Saxo Bank har fået fornyet licensen til 2014 (Foto: AP)
Team Saxo Bank har fået fornyet licensen til 2014 (Foto: AP)

Sidste år var der længe tvivl om, hvorvidt Bjarne Riis' cykelhold ville få licens til at køre med på allerhøjeste niveau, World Tour.

Det lykkedes til allersidst, men i år var der omvendt ikke så meget at rafle om.

Her har Team Saxo Bank allerede i første hug fået tildelt licens på lige fod med otte andre hold. Det oplyser den internationale cykelunion (UCI).

Se også: Armstrong bakker op: Kyllingen rammer plet

Godkendelsesproceduren er for Team Saxo Banks vedkommende formentlig blevet meget nemmere af, at Alberto Contador har fået ret i sagen om de fratrukne ranglistepoint ved den internationale sportsdomstol CAS.

UCI besluttede i kølvandet på flere dopingsager, at ryttere ikke kunne optjene ranglistepoint i 24 måneder efter, at deres dopingdom var udstået.

Det protesterede Saxo Bank og Contador over med henvisning til, at man ikke må uddele dopingstraffe, der rækker ud over det internationale antidopingagentur Wadas regelsæt på det pågældende tidspunkt.

Se også: Riis-sponsor drømmer om Formel 1

De øvrige hold, der allerede nu har fået licens, er: AG2R, Belkin, BMC, Cannondale, FDJ, Garmin-Sharp, Omega Pharma-Quickstep og Katusha.

Ni ansøgere mangler fortsat at blive godkendt. Bliver de det, får de også licens, for der er lige præcis ni ledige pladser.

Også Team Novo Nordisk har fået sin licens som professionelt kontinentalhold.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere