Kyllingen: Dét skulle jeg aldrig have gjort

Bogaktuelle Michael Rasmussen fortryder ikke meget i sin dopingplettede karriere, men dog at han bad sin far om at donere blod til en snedig form for bloddoping

For Michael Rasmussen var det grænseoverskridende at bede sin far om at donere blod til doping, og det fortryder han i dag. (Foto: Linda Johansen)
For Michael Rasmussen var det grænseoverskridende at bede sin far om at donere blod til doping, og det fortryder han i dag. (Foto: Linda Johansen)

Han piller lidt nervøst ved papirservietten på bordet foran ham. For første og eneste gang under den timelange samtale viser Michael Rasmussen tegn på ubehag.

Anledningen til samtalen er udgivelsen af hans nye bog, ’Gul Feber’. Emnet er hans familie. I dette øjeblik mere præcist hans far Leif.

Han blev i 2004 nemlig bedt om noget ganske usædvanligt af sin søn. Nemlig om han ikke ville donere blod til ham, så Michael Rasmussen kunne dope sig med det. En metode, der kaldes homolog bloddoping.

Se også: Gul feber i Australien: Kræver svar af hollandsk stjerne

Det nåede aldrig så vidt. Far Leif nåede kun at aflevere en blodprøve, inden der var opfundet en test, der kunne afsløre det.

Alligevel er det en episode, Michael Rasmussen i dag fortryder.

- Det var grænseoverskridende at spørge. Det var ikke sådan, at mine forældre ikke har vidst, at jeg havde taget doping. Men de har ikke vidst i hvilket omfang. Jeg har forsøgt at holde dem så uvidende som overhovedet muligt.

Se også: Chokeret over Kyllingens anklage: Det er absurd!

- Det krævede lidt overvindelse at gøre det. Dér tilsidesatte jeg deres følelser for at nå mit mål. Og det er en af de ting, jeg efterfølgende har fortrudt, siger Michael Rasmussen, der også peger på en episode, hvor han forsøgte at få en perifer bekendt til at smugle syntetisk blod i en skotøjsæske til sit hjem i Italien i 2002.

- Der er masser af ting, jeg kunne have gjort anderledes og som havde betydet, at jeg havde fået en anden udgang på min karriere. Men de her er tilfælde, hvor jeg har overtrådt grænsen i forhold til andre mennesker; fået dem aktivt involveret i noget, som de ikke burde have været involveret i, siger han.

Læs resten af interviewet i Ekstra Bladet tirsdag

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere