Dansk OL-guldvinder tager pause fra omnium

Lasse Norman Hansen kommer ikke til at køre omnium ved VM i februar. Han har brug for en pause fra disciplinen

Lasse Norman Hansen på vej mod ædelmetal til OL sidste sommer i London. (Foto: Matt Rourke/AP)
Lasse Norman Hansen på vej mod ædelmetal til OL sidste sommer i London. (Foto: Matt Rourke/AP)

Lasse Norman Hansen var imponerende, da han vandt OL-guld i omnium sidste år i London. Før OL havde han også vundet VM-bronze, og i 2013 tog han sølv ved VM i disciplinen.

Alligevel kommer han ikke til at køre omnium til februar måneds VM, som køres i Colombia.

- Det er et helt bevidst valg. Omnium er en disciplin, som kræver meget specialtræning, og nu har Lasse jo skrevet kontrakt med et landevejshold, så vi har ikke så meget rådighed over ham som tidligere, siger Danmarks Cykle Unions sportschef Lars Bonde.

- Det er rigtigt hårdt at træne til omnium og at skulle sætte sig op til den. Derfor har Lasse også ønsket en pause, så vi har ladet Mathias Møller Nielsen og Casper Folsach køre omnium i stedet for, mens Lasse Norman kører pointløb til VM, fortsætter han.

Se også: Ny pragtpræstation af Lasse Norman

Lars Bonde understreger, at Lasse Norman, som sidste år blev kåret til årets sportsnavn for sin OL-præstation, stadig kan vende tilbage til omnium.

- Det her er ikke et farvel til omnium. Den er bare parkeret lidt, og han har haft brug for at udvikle sig i samletstartsdisciplinerne på banen, siger han.

Med Alex Rasmussens tilbagekomst på banen, kunne Danmark måske relativt nemt hente en VM-medalje i parløbet. Især, hvis man kunne overtale Michael Mørkøv til også at køre løbet. De to blev verdensmestre i parløb i 2009.

Se også: Dansk cykelkvartet vinder bronze

Men det bliver der intet af, for ingen af de to er kvalificeret, og parløb har ingen interesse for Danmarks Cykle Union.

- Vi satser ikke på noget, som ikke har olympisk perspektiv. Når Lasse nu kører pointløb, er det fordi, vi har indikationer af, at det kan komme tilbage på OL-programmet.

- Vi ville heller ikke få meget ros fra Team Danmark, hvis en af vores holdløbsryttere styrter i parløbet og brækker kravebenet, siger Lars Bonde.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere