Kyllingen: Der kommer altid en dopingregning

Michael Rasmussen opfordrer unge cykelryttere til at tænke på, at de kan blive indhentet af fortiden

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Michael Rasmussen vil fortælle den kommende generation af cykelryttere, at de måske nok kan snyde med doping uden at blive opdaget, men på et eller andet tidspunkt kommer regningen.

Den vanærede eksrytter ved om nogen, hvad han taler om, efter at han i januar blev presset til at tilstå sit eget dopingbrug fra 1998 til 2010.

Se også: Cykelstjerner smider tøjet i pin up-kalender

- Jeg siger jo til de unge ryttere: Det kan godt være, at man kan slippe af sted med det. Jeg gjorde det i 13 år. Lance Armstrong gjorde det lige så længe. Men ikke desto mindre blev vi indhentet af fortiden, siger Michael Rasmussen.

- Armstrong ligger fladt ned nu. Jeg afsoner selv min anden karantæne på trods af, at jeg ikke er blevet testet positiv. Det er det bedste eksempel på, at regningen kommer på et tidspunkt.

Se også: E-mail til Armstrong-bøddel: Du er en død mand

- For nylig blev der åbnet prøver fra 1998. Der var 15 mand rundt om i verden, der mistede deres job. Der er en pris, siger eksrytteren, der mandag udsendte sin biografi "Gul feber".

39-årige Michael Rasmussen fik nedsat sin straf fra otte år til to år, efter at han samarbejdede med antidopingmyndighederne.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere