Tour-sensationen dropper kampen mod Froome

Nairo Quintana går efter succes i Giro d'Italia og dropper Tour de France næste år, skriver spansk avis

Quintana vil næppe forsvare sin bjergtrøje i næste års Tour (Foto: AP)
Quintana vil næppe forsvare sin bjergtrøje i næste års Tour (Foto: AP)

Han var den eneste, der var i nærheden af at kunne true Chris Froome i bjergene i årets Tour de France.

Nairo Quintanas imponerende Tour-debut sikrede ham både en etapesejr, løbets hvide ungdomstrøje, en sejr i bjergkonkurrencen og ikke mindst en andenplads på podiet i Paris efter Team Skys suveræne vinder Chris Froome.

Mange havde set frem til, at netop de to skulle kæmpe om sejren i Tourens bjerge næste år, men nu tyder en del på, at den ellers imødesete duel slet ikke bliver til noget. Den spanske avis El Periódico fortæller nemlig, at den colombianske bjergrytter dropper Touren og i stedet skal køre om sejren i det italienske etapeløb Giro d'Italia i maj.

Se også: Tourens guldfugl: Jeg har jo alt

Avisens oplysninger er endnu ikke bekræftet af den 23-årige cykelkomets hold, Movistar, men ifølge avisen sker det, når holdet mødes forud for 2014-sæsonen.

Quintana skulle dermed blive Movistars kaptajn i Italien, mens den ti år ældre Alejandro Valverde i stedet bliver holdets spydspids i det franske i juli. Derefter er det meningen, at begge kaptajnerne skal køre årets sidste Grand Tour i Spanien, når Vuelta a Espana løber af stablen i september.

Hvis avisens oplysninger er sande, vil det være første gang i karrieren, at Quintana skal prøve kræfter med Giroen, men årets rute favoriserer bjergstærke folk som colombianeren, hvor kun en enkelt lang enkeltstart taler imod Quintanas kvaliteter.

Se også: Riis: Froome er favorit

Quintanas italienske fokus betyder samtidig, at den unge bjergged også slipper for et besøg med de udfordrende franske brosten. Næste år skal Tour-feltet nemlig over flere af de brostenspassager, som vi kender fra brostens-klassikeren Paris-Roubaix.

De brosten ville givetvis have været en særdeles stor mundfuld for den endnu uerfarne rytter, og mon ikke også de vilde udfordringer rytterne møder på 5. etape i Nordfrankrig, har spillet ind i prioriteringen af Quintanas kalender? Han ville risikere en køretur af en anden verden med sine blot 166 centimeter og 57 kg.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere