Armstrong kan slippe for hård dopingstraf

Men det kræver, at han spiller med væsentligt mere åbne kort end hidtil, fastslår antidopingchef Travis Tygart

Lance Armstrong kan måske få lempet sin livstidskarantæne, hvis han samarbejder 'fuldt og ærligt' med USADA. (Foto: MAryse Alberti/AP)
Lance Armstrong kan måske få lempet sin livstidskarantæne, hvis han samarbejder 'fuldt og ærligt' med USADA. (Foto: MAryse Alberti/AP)

Lance Armstrong er ikke så langt ude i kulden, at han for altid vil være persona non grata i sportens verden. Det amerikanske antidopingagentur, USADA, vil således ikke kategorisk afvise, at amerikaneren kan få lempet sin livstidskarantæne.

Det vil dog i høj grad afhænge af Armstrong selv. Den detroniserede cykelstjerne skal samarbejde 'fuldstændigt ærligt på alle fronter', hvis han vil genvinde noget af tilliden, og det har ind til videre ikke været tilfældet, konstaterer USADA-boss Travis Tygart i et interview med nyhedsbureauet AP.

Til gengæld lokker man altså nu indirekte Armstrong med muligheden for at få lempet livstidskarantænen fra organisteret sport.

- Teknisk set er det muligt i henhold til WADAs eksisterende regler. Når det er sagt, så afhænger alt af hjælpen og dens værdi. Lige nu er mængden af information mindre end den var for 12 måneder siden eller tilbage i 2012, hvor vi fremlagde sagen, fastslår Tygart, der håber, at Armstrong vil lægge alle kortene på bordet.

- Det vil i sidste ende være godt sporten, hvilket er vores mål. Det vil også være godt for ham selv. Det vil hjælpe ham til at blive tilgivet af offentligheden, hvis han en gang for alle var ærlig på alle fronter.

Se også: Armstrong føler sig uretfærdigt behandlet

Lance Armstrong, der både mistede Tour-titler og fik livstidskarantæne efter USADAs efterforskning, har offentligt tilstået brugen af doping. Han har dog også langet ud efter USADA for det, som han kalder et personligt 'vendetta'.

Det afviser Tygart dog er tilfældet.

- Deres (Armstrong og hans advokater, red.) gik efter at gøre det personligt mod os, så vi ville føle presset og jeg ville få dødstruslerne og min familie ville få dødstruslerne. Det er en klassisk forsvarstaktik at udse sig en person og gøre vedkommende til skurken, siger Tygart.

Se også: E-mail til Armstrong-bøddel: Du er en død mand

1 af 2 USADA-boss Travis Tygart gentager nu sit ønske om at Armstrong lægger alle kort på bordet. (Foto: Geert vanden Wijngaert/AP)
2 af 2 Lance Armstrong kan måske få lempet sin livstidskarantæne, hvis han samarbejder 'fuldt og ærligt' med USADA. (Foto: MAryse Alberti/AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere