Lance i offensiven: Jeg er dødsdømt

Lance Armstrong langer i nyt interview ud efter en cykelverden, der, ifølge ham selv, har behandlet ham uretfærdigt

- Der vil altid være et element af doping. Hvis du tror på det modsatte, så er du ikke rigtig klog, siger Lance Armstrong (Foto: AP)
- Der vil altid være et element af doping. Hvis du tror på det modsatte, så er du ikke rigtig klog, siger Lance Armstrong (Foto: AP)

- Jeg er uretfærdigt blevet dømt til døden.

Det var essensen af Lance Armstrongs budskab i et interview med BBC tirsdag aften. Dødsdømt i overført betydning vel at mærke, mens andre dopingsyndere i cykelverdenen er gået fri.

- Der er nogen, der er gået fri, mens andre har fået en dødsdom. Jeg vil bare have, at alle skal behandles retfærdigt og ens: Hvis alle skal dødsdømmes, så accepterer jeg gerne det. Hvis alle går fri, vil jeg gerne gå fri. Hvis alle får seks månederes karantæne, så tager jeg gerne seks måneders karantæne, sagde den tidligere syvdobbelte Tour De France-vinder.

Lance Armstrong synes at være på en mediemæssig charmeoffensiv i disse uger. For en uge siden gav han et langt interview med den store cykelside cyclingnews.com. Den kommer i forbindelse med, at en dokumentar om Lance Armstrongs skandaløse karriere, ’The Armstrong Lie’ af den Oscar-nominerede filmmager Alex Gibney, er kommet ud.

Se også: Armstrong kan slippe for hård dopingstraf

I Interviewet med BBC luftede den kontroversielle amerikaner - der efter sine dopingindrømmelser har mistet sine Tour De France-titler, og er blevet sagsøgt af flere af sine sponsorer - sine tanker om cykelsporten anno 2013.

På spørgsmålet om cykelsporten er ren i dag svarede han:

- Da jeg kørte: Absolut ikke. I dag: Jeg ved det ikke. Jeg er ikke en del af cykelsporten på nogen som helst måde længere. Og det var også det svar, jeg gav i sommer. Hvilket blev misforstået dengang, og det var der mange ryttere, der måtte stå til regnskab for.

- Der vil altid være et element af doping. Hvis du tror på det modsatte, så er du ikke rigtig klog, fortsatte texaneren på sin vanligt kontante facon, og tilføjede:

- Det er svært for dopingagenturet, cykelforbundene og holdene at være på forkant med det. Mit håb er, at der kommer et gentlemans-kodeks ind i cykelsporten, ligesom der findes, når man spiller golf med sine venner, hvor man heller ikke ville snyde, lyder Armstrongs lille håb for en cykelverden, han sigerm han fuldstændig har vendt ryggen.

Se også: Armstrong føler sig uretfærdigt behandlet

Interviewet med BBC var den kontroversielle cykelstjernes første interview med et tv- eller radio-medie siden hans berømte interview med talkshow-dronningen Oprah Winfrey i januar 2012.

Her indrømmede amerikaneren brugen af diverse ulovlige dopingmidler i sin lange karriere, hvor han blandt andet vandt Tour De France syv gange i streg fra årene 1999 til 2006. Sejre, som siden er taget fra ham.

Netop Oprah-interviewet blev også berørt i interviewet med BBC. I tiden efter har han 'haft det hårdt', sagde han:

- Jeg har betalt en høj pris finansielt og imagemæssigt. Jeg har mistet penge og personlig prestige, mens der er mange andre dopingdømte ryttere, der har tjent på det, lød det fra Armstrong uden at han nævnte nogen navne.

Lance Armstrong mente heller ikke, at hans indrømmelser i forbindelse med Oprah Winfrey-interviewet har haft nogen positiv effekt på cykelsporten og kampen mod doping:

- Jeg tror ikke, at cykelsporten har fået noget ud af ved, at man er gået tilbage og har rodet i ting, der ligger 15 år tilbage. Det samme gælder også, hvis man gør det i politik og andre forhold i samfundet. Min sag har ikke gjort nogen forskel, for oprydningsprocessen har været i gang i to-tre år, sluttede Armstrong af i første del af det båndede telefoninterview med BBC.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere