Cykeltalenter afviser at køre for Rasmussens hold

Hverken Mads Würtz Schmidt eller Magnus Cort Nielsen vil køre under eksrytteren Michael Rasmussen

Magnus Cort vil ikke køre under Kyllingens vinger (Foto: Claus Bonnerup)
Magnus Cort vil ikke køre under Kyllingens vinger (Foto: Claus Bonnerup)

Cykeltalenterne Mads Würtz Schmidt og Magnus Cort Nielsen skal ikke nyde noget af at samarbejde med Michael Rasmussen, som fra 1998 til 2010 brugte doping for at komme til tops i sporten.

Den tidligere Christina Watches-Onfone-rytter med tilnavnet 'Kyllingen' udgav i sidste uge bogen 'Gul feber', hvor han blandt andet fortæller om sine mange oplevelser med doping.

- Jeg har på ingen måde lyst til at køre under Michael Rasmussen. Det hænger også sammen med, hvordan han fremstår, for intet sted virker han, som om han fortryder, hvad han har gjort, siger 19-årige Mads Würtz Schmidt til Berlingske.

Se også: Rasmussens hold kører videre

- Jeg tager selvfølgelig også totalt afstand fra alt det, han har lavet, siger den tidligere juniorverdensmester i enkeltstart, der kører for Team Cult Energy.

Holdkammeraten Magnus Cort Nielsen er på samme spor i sin karakteristik af Michael Rasmussen, hvis karantæne udløber i begyndelsen af 2015.

- Jeg ville klart vælge ikke at køre for et hold som Christina Watches, hvis Michael Rasmussen er der.

- Det hænger blandt andet sammen med, at han ikke viser nogen tegn på fortrydelse over, hvad han har gjort. Jeg har i hvert fald svært ved at få øje på det, siger 20-årige Magnus Cort Nielsen, der vandt to etaper i årets Post Danmark Rundt.

Se også: Kyllingen: Der kommer altid en dopingregning

Temporytteren Rasmus Quaade, der i år blev nummer seks i seniorernes enkeltstart ved VM på landevej, vil ikke helt kategorisk afvise at køre for Christina Watches-Onfone.

23-årige Rasmus Quaade, der næste år skal køre for Team Trefor-Blue Water, er dog langt fra imponeret over 'Kyllingens' udtalelser i forbindelse med bogudgivelsen.

- For eksempel, at han skulle være den mest troværdige person i cykelsporten netop nu, når han den ene dag hænger Juan Antonio Flecha og Oscar Freire ud som dopede og den næste dag må trække det tilbage igen, siger han til Berlingske.

- Når han siger, at han ville gøre det hele om igen, hvis han kunne, virker det ikke som om, han forstår, hvad han har gjort. Det er bare ikke i orden at bruge doping, og det ville være svært at køre for ham med det syn på tingene, siger Rasmus Quaade.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere