Årets rytter slog profferne: Jeg er overrasket

Amalie Dideriksen havde ikke forventet at blive årets cykelrytter for øjnene af langt større stjerner

Amalie Dideriksen har vundet igen - denne gang ved kåringen af årets cykelrytter i Danmark. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Amalie Dideriksen har vundet igen - denne gang ved kåringen af årets cykelrytter i Danmark. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Gymnasieeleven Amalie Dideriksen er årets cykelrytter i Danmark i 2013.

Den 17-årige kvinde fik prisen foran etablerede cykelstjerner som Michael Mørkøv, Jakob Fuglsang og sidste års OL-guldvinder Lasse Norman Hansen.

Lasse Norman var ikke med ved torsdagens kåring i Kødbyen i København, men Mørkøv og Fuglsang så skuffede ud.

Amalie Dideriksen havde bestemt heller ikke regnet med, at det var hende, som stod tilbage, da hendes mandlige konkurrenter havde forladt podiet.

- Jeg er overrasket. Jeg har jo været oppe mod nogle gode gutter. Jeg var stolt over bare at være nomineret, siger verdensmesteren for U19-kvinder.

Amalie Dideriksen vandt også bronze ved VM på bane tidligt på året og er et ubestrideligt talent. Et talent, som Danmarks Cykle Union og Team Danmark vil bruge penge på i fremtiden for at jagte VM- og OL-medaljer.

- Jeg håber, at vi kan bruge det til at få flere piger i sporten. Vi vil gerne kunne køre i nogle større felter - lige så store som drengenes, siger Amalie Dideriksen.

Den unge kvinde fra Amager har endnu en sæson som U19-rytter. Derfor behøver dette års VM-triumf ikke være en enlig svale. Men sådan ser hun det ikke selv.

- Jeg tror, at det bliver sværere næste år. Nu kender folk mig og kan huske mit navn, så der bliver holdt øje med mig.

Amalie Dideriksens verdensmesterskab var blot et af mange store cykelresultater i 2013. Som Saxo-Tinkoffs sportsdirektør Lars Michaelsen bemærkede, så er en VM-titel for livet, og den er svær for andre at hamle op med.

En kendsgerning både Michael Mørkøv og Jakob Fuglsang var helt klar til at acceptere.

- Jeg havde sat næsen op efter at få prisen i år, men medlemmerne har stemt, og de har også stemt på mig to gange tidligere, da jeg fik prisen sammen med 4000-meter-holdet.

- Så jeg synes, det er fint, at Amalie vinder. Forhåbentlig kan kvindecyklingen bruge det til noget, siger Michael Mørkøv.

- VM-trøjer vægter højt. Det mærkede jeg selv, da jeg blev årets cykelrytter efter at være blevet U23-verdensmester på mountainbike, siger Jakob Fuglsang.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere