Fuglsang: Jeg har intet lært af Kyllingen

Jakob Fuglsang slår fast, at han intet vidste om Michael Rasmussens dopingforbrug, selv om de trænede sammen i en længere periode

Jakob Fuglsang kendte intet til Michael Rasmussens dopingforbrug. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Jakob Fuglsang kendte intet til Michael Rasmussens dopingforbrug. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Torsdag var Jakob Fuglsang blandt de fem nominerede til årets cykelrytter. Han måtte dog se sig forbigået i kåringen, da U-19 verdensmesteren for kvinder Amalie Dideriksen vandt prisen, der blev givet på baggrund af en afstemning blandt alle licensryttere i Danmark.

Selv om Fuglsang ikke vandt prisen, har 2013-sæsonen har været lidt af jubelår for bjergrytteren, som han kronede med en syvendeplads i Tour de France.

Og den placering er opnået udelukkende ved brug af kildevand og hård træning, har han flere gange pointeret

Se også: Hamburger indrømmer, at han løj

Også selv om Jakob Fuglsang trænede sammen med Michael Rasmussen, da Rasmussen var doping-udelukket fra 2007 til 2009. Den gang vidste han ikke noget om Kyllingens massive doping-forbrug.

- Når det kommer til doping, så har jeg ikke lært noget af Michael. Vi har trænet sammen, og jeg har ikke haft noget kendskab til, at han har dopet sig i den periode, siger Jakob Fuglsang til Ekstra Bladet og fortsætter

- Det kom som en kæmpe overraskelse for mig, da det kom frem, at han også var dopet i den periode, hvor vi trænede sammen.

Se også: Michael Rasmussen håber på ren Tour-vinder

Selv om Michael Rasmussen udleverer flere tidligere og nuværende cykelryttere i sin nye bog ’Gul Feber’, bakker Fuglsang op om sin tidligere træningskammerats bekendelser. For bogen kan være med til at få dopingspøgelset i cykelsporten til at forsvinde.

- Hvis det er det, der skal til for at få ryddet op og få folk til at holde sig på den rene sti fremadrettet, så er det helt i orden, det der kommer frem i hans bog, afslutter han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere