Armstrong vil have USA til at droppe bedrageri-krav

Den vanærede cykelstjerne risikerer at blive dømt til at tilbagebetale et gigantbeløb til den amerikanske stat

De amerikanske myndigheder har rejst et millionkrav mod Lance Armstrong. (Foto: AP/Sony Pictures Classics, Maryse Alberti)
De amerikanske myndigheder har rejst et millionkrav mod Lance Armstrong. (Foto: AP/Sony Pictures Classics, Maryse Alberti)

Lance Armstrong vil have de amerikanske myndigheder til at droppe et stort millionkrav til trods for sine dopingindrømmelser.

Den amerikanske stat postede fra 1998 og seks år frem 40 millioner dollar svarende til 220 millioner kroner i det tidligere cykelhold US Postal, der havde Armstrong som den altoverskyggende stjerne.

Armstrongs dopingindrømmelser har fået staten til at indlede en sag mod texaneren for bedrageri med offentlige midler. Faktisk har myndighederne mulighed for at kræve op til tre gange det beløb, som man har udbetalt til cykelholdet.

Den 42-årige tidligere cykelstjernes advokater var mandag indkaldt til en høring i sagen.

Se også: Armstrong anklager: UCI hjalp mig med at snyde

Advokaterne forsøgte at få dommer Robert Wilkins til at droppe sagen med et argument om, at anklagerne havde misset en tidsfrist.

Dommeren fik samtidig en forklaring om, at US Postal havde eller burde have haft kendskab til Armstrongs brug af doping.

Derudover fremførte Armstrongs advokat Elliott Peters et argument om, at de amerikanske myndigheder ikke undersøgte sagen allerede i 2000, da de franske myndigheder mistænkte Armstrong for dopingsnyd. I stedet valgte staten at forny sit sponsorat.

Se også: Lance i offensiven: Jeg er dødsdømt

Dommer Robert Wilkins ventes at komme med en dom inden for 30 dage.

Lance Armstrong er blevet frataget alle sine syv Tour de France-sejre og er blevet udelukket fra cykelsporten på livstid.

Se også: Armstrong kan slippe for hård dopingstraf

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere