Armstrong anklager: UCI hjalp mig med at snyde

Den amerikanske eks-cykelrytter fortæller, at tidligere UCI-præsident Hein Verbruggen hjalp Armstrong med at dække over en positiv dopingprøve

Verbruggen og Armstrong sammen på podiet i 2002-udgaven af Touren. Mon de aftaler, hvordan en ny positiv dopingprøve skal skjules? (Arkivfoto: AP)
Verbruggen og Armstrong sammen på podiet i 2002-udgaven af Touren. Mon de aftaler, hvordan en ny positiv dopingprøve skal skjules? (Arkivfoto: AP)

Den tidligere UCI-præsident og nuværende æresmedlem af unionen, Hein Verbruggen, har længe været under beskyldning for ikke at gøre nok for kampen mod doping, for at være korrupt og for ikke at have ryddet op i en skrantende sport, der har lidt under massive dopingproblemer i mange år - for alvor afdækket, da Festina-skandalen i Tour de France 1998 brød ud.

Tyler Hamilton har tidligere anklaget eks-præsidenten for at hjælpe med at dække for en positiv dopingtest afgivet af Lance Armstrong under Schweiz Rundt i 2001. Selv har Verbruggen gentagne gange benægtet alle anklager, men det begynder at blive mere og mere utroværdigt at nægte.

Se også: Cykelboss raser over Armstrong-anklage

For senest bærer Lance Armstrong nu selv brænde til det bål, der er tændt under Verbruggen. Den dopingafslørede amerikaner fortæller i et eksklusivt interview med Daily Mail, at Verbruggen kendte til Armstrongs dopingbrug, men i stedet for at afsløre Tour-kongen var han i stedet med til at dække for en positiv prøve for kortison, som blev afgivet i 1999-udgaven af Tour de France. En forfalsket recept på lovlig brug af kortison blev løsningen.

- Hein sagde bare; 'Det her er virkelig et problem for mig. Det er dødsstødet for vores sport, året efter Festina, så vi er nødt til at finde på noget.' Så vi forfalskede datoen på recepten, fortæller Armstrong i interviewet med Daily Mail.

Armstrong fortæller, at han ikke vil dække over UCI-toppen længere.

Se også: Lance i offensiven: Jeg er dødsdømt

- At tro, at jeg vil beskytte nogen af dem efter den måde, de har behandlet mig på, er latterligt. Jeg har ikke tænkt mig at lyve for at beskytte dem. Jeg hader dem. De smed mig ud foran bussen. Jeg er færdig med dem, siger Armstrong til Daily Mail.

Se også: Armstrong bakker op: Kyllingen rammer plet

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere