Kriminelle bander og KGB: Sådan har Tinkov tjent sin formue

Den nye ejer af 'hele Danmarks cykelhold' har grundlagt sin formue for penge lånt af kriminelle bander og erfaringer tilegnet i det hemmelige russiske politi, KGB

Oleg Tinkov er i følge Forbes Magasin god for 3,5 milliarder kroner. Godt gået af en minearbejder søn fra Sibirien
Oleg Tinkov er i følge Forbes Magasin god for 3,5 milliarder kroner. Godt gået af en minearbejder søn fra Sibirien

Af kendere karakteriseres Oleg Tinkov som en entreprenant, arbejdsom iværksætter og med sin baggrund i det hemmelige russiske politi, KGB, skal der mere end et Sibirisk stormvejr til at slå den gale-russer ud.

- Tinkov er en forretningsmand og en vinder. Han er kompromisløs, og sætter han sig et mål, når han det, forklarer lektor på Center for Russiske og Østeuropæiske studier ved Syddansk Universitet, Erik Kulavig.

Se også: Tinkov i vodka-rus: Tag dig sammen, Froome!Se også: Tinkov: Internettet er til porno - Twitter er for sjov

Og når man begynder at grave i Tinkovs baggrund, står det hurtigt klart, at den stenrige russer ikke skyer mange midler for at nå til tops.

- Oleg Tinkov har startet sin virksomhed ved at låne penge udenfor bankerne blandt kriminelle bander. Han er en opportunist og en uhyre dygtig forretningsmand, siger Ruslands-kender Erik Kulavig

Bandepengene brugte Tinkov til at starte elektronik kæden Technoshock, hvor han solgte billig importeret elektronik fra Asien. Kæden solgte han i 1999 for $50 mio.

Penge han i dag har investeret og forrentet, så han i dag ifølge Forbes Magasin er god for mere end 3,5 mia kroner.

Se også: Bjarne Riis: Jeg sagde nej til TinkovSe også: Riis sælger sit livsværk til Tinkov

- Selvom han kan lyde dum, skal man ikke tage fejl af, at manden er lynende intelligent. Han har skabt sin forretning fra bunden i et Sovjetunionen på sammenbrudets rand. Han er gået fra ingenting til at eje Ruslands fjerdestørste bank, siger Erik Kulavig om den 45-årige russer, der startede sin forretning med at sælge tørklæder som 12-årig i fødebyen i Sibirien.

Mandag offentliggjorde Bjarne Riis og Oleg Tinkov, at russeren købte danskerens hold. Prisen formodes at ligge omkring 50 mio. kr. Bjarne Riis fortsætter som general manager på holdet - en slags udvidet sportsdirektør.

LÆS HELE PORTRÆTTET AF DEN VANVITTIGE RUSSER HERUNDER:

Sammenligningen med Simon Spies ligger ligefor. Oleg Tinkov elsker at prale med byture og damer, og her viser han stolt et kunstværk frem i sin banks hovedkvarter, der lever op til det image, han praler af. Men tag ikke fejl af mandens intelligens. (Foto: Ria Novosti/Ramil Sitdikov) Plus Ruslands Simon Spies

0 kommentarer
Vis kommentarer