Saxo-chef i hårdt angreb på pressen

Danske sportsjournalister er enøjede og for fokuserede på doping, siger Lars Seier Christensen

Den russiske rigmand Oleg Tinkov måtte mandag stå model til adskillige spørgsmål om doping, da han og Bjarne Riis holdt pressemøde i London som følge af salget af Riis Cycling A/S.

Og det behagede bestemt ikke bankmanden, der til sidst var sur og spydig i sine svar. Især spørgsmål til Tyler Hamiltons bog, hvor der er grove beskyldninger rettet mod Riis, fik ham op af stolen.

– Jeg har nul-tolerance over for doping. Lad os stoppe her. Fuck dopingspørgsmålene, okay? Jeg bryder mig ikke om doping. Fakta er, at jeg har ejet cykelhold i tre år og været sponsor i to. Fem år med nul dopingsager. Nul dopingsager. Næste spørgsmål.

Se også: Tosset Tinkov: Fuck dopingspørgsmåleneSe også: Bjarne Riis: Jeg sagde nej til Tinkov

Den sidste sætning valgte det danske pressekorps dog at overhøre, og Tinkov lagde ikke skjul på, at han var tosset, da en journalist forsøgte at minde ham om Bjarne Riis’ sag.

– Næste spørgsmål. Ikke flere om doping. Er du dum, eller hvad?

Han blev efter midnat bakket op af Saxo Banks direktør Lars Seier Christensen, der var med i London som hovedsponsor for foretagendet.

- Jeg må erklære mig enig med Tinkov. Det er grotesk at vi med danske journalister - og kun danske journalister, ingen andre - skal bruge 75 pct af vores tid på komplet hypotetiske spekulationer om ting, der formentligt aldrig er sket, for mindst 10 år siden, skriver han indledningsvis.

Se også: Riis sælger sit livsværk til TinkovSe også: Ekspert om Riis-salg: Skidt for dansk cykling

- Alle andre journalister interesserer sig for cykling, målsætninger, nye ryttere og sporten generelt. Men de danske journalister spørger i en uendelig litani om de samme ting som de spurgte om i sidste uge, forrige uge, sidste måned, forrige måned, sidste år og forrige år.

- Og de ved de får samme svar. Vi andre har vænnet os til det, vænnet os til at finde os i det. Men Oleg har svært ved at forstå det, fordi resten af verdenspressen ikke er nær så enøjede. Danske cykel journalister gør det danske publikum en stor bjørnetjeneste - og sjovt nok ved mange af dem godt. Men de har malet sig op i et hjørne som de har svært ved at komme ud af.

Se også: Riis: Nu får jeg endelig tid til min kone og mine børn

Fair nok. Ekstra Bladet har tirsdag formiddag forsøgt at fange Lars Seier Christensen for en uddybende kommentar, men han var ikke disponibel.

Vi kunne, hvis det skulle lykkes, gerne have svar på følgende spørgsmål:

- Hvorledes det er enøjet og grotesk at holde fokus på det altoverskyggende problem i en af verdens mest populære sportsgrene, når hovedpersonen med danske briller, Bjarne Riis, igen er på vej til at blive rullet ind i en sag?

- Hvorfor han mener, det ikke er relevant at forholde sig til 'komplet hypotetiske spekulationer om ting, der har formentlig aldrig er sket', når beskyldningerne kommer fra Tyler Hamilton, der om nogen har været tæt på Riis i længere tid?

- Hvad mener han med, at danske cykeljournalister gør danskerne en stor bjørnetjeneste? Fortjener det danske publikum ikke svar på tiltale? Fortjener de cykeltossede danskere ikke at høre ejeren samt hovedsponsoren for et af verdens største og mest ambitiøse cykelhold svare på spørgsmål, der vedrører deres sportsdirektørs kedelige involvering i doping?

Se også: Tinkov: Fantastisk for Bjarne og migSe også: Sportschef: Cykeltalenter behøver ikke et dansk hold

1 af 2 
2 af 2 
0 kommentarer
Vis kommentarer