Armstrong raser: Jeg er blevet syndebukken

Lance Armstrong føler sig stadig stærkt uretfærdigt behandlet i forhold til sin dopingstraf. Hykleri mener han

Den tidligere cykelrytter Lance Armstrong har stadig ikke affundet sig med at være blevet udelukket på livstid for brug af doping.

Det lægger han slet ikke skjul på i et interview med avisen La Gazzetta dello Sport, som han talte med under et besøg i Rom i torsdag.

Se også: Armstrong åben for triatlon-duel med VM-stjerne

- Jeg ved godt, at jeg er skyldig. Jeg sårede folk. Jeg har undskyldt offentligt, og jeg gør det også personligt til nogle af dem. Men min straf er 1000 gange større end min forbrydelse, siger han og fortsætter.

- Man har valgt mig som symbolet på de år, selv om alle den tids topryttere plus managere og læger alle var i samme båd. De kunne have givet mig en straf, som var fem, seks eller måske 10 gange større. Men ikke 1000.

Se også: Armstrong betaler for at undgå retssag

Det har længe været offentligt kendt, at adskillige forretningsforbindelser og sponsorer har vendt den tidligere syvdobbelte Tour de France-vinder ryggen. Men han fortæller, at også flere gamle venner er væk. Og det er han ked af.

- Nike og Trek har droppet mig. Jeg har hverken hørt fra Jim Ochowicz (mangeårig samarbejdspartner, nu chef hos cykelholdet BMC) eller Eddy Merckx. Jeg kan forstå, at der kan være forretninger på spil, men der er nogen, jeg håber at få kontakt med igen.

Se også: Armstrong vil have USA til at droppe bedrageri-krav

Lance Armstrong har ikke længere lyst til at cykle. Nu løber han for at holde sin krop i form og spiller golf for at "rense hovedet for negative tanker."

0 kommentarer
Vis kommentarer