Tinkov: Gik over stregen med Contador

Oleg Tinkov erkender, at han var en smule for hård ved Contador under dette års Tour de France

Oleg Tinkov erkender, at han var lidt for hård ved Alberto Contador denne sommer. (Foto: AP)
Oleg Tinkov erkender, at han var lidt for hård ved Alberto Contador denne sommer. (Foto: AP)

Siden sin overtagelse af Bjarne Riis’ nu forhenværende cykelhold, har Oleg Tinkov vist sig fra en knap så flabet og flamboyant side, som tilfældet har været tidligere.

Særligt under dette års Tour de France var udskejelserne fra den russiske mangemillionær til at få øje på, da han med korte mellemrum fløj til tasterne og kritiserede venner og fjender via Twitter.

Ikke mindst Alberto Contador stod for skud, og den spanske stjerne blev offer for den ene sviner efter den anden på det sociale medie. Hetzen nåede sit højdepunkt d. 22 juli, hvor Tinkov slog fast, at det spanske klassementhåb ikke var pengene værd.<br /><br /><p>Få måneder senere er de to nu tilsyneladende blevet pot og pande. Holdet har godt nok skiftet navn til Tinkoff Credit Systems-Saxo, men Alberto Contador er fortsat udset til at være holdkaptajn i verdens største etapeløb.</p><p>Den eksplosive bjergrytter har tilmed modtaget det nærmeste, man kommer en undskyldning fra den farvestrålende holdejer.</p><a id="_fef993df-fc8d-4979-b979-969f6e8a22ba" href="https://ekstrabladet.dk/sport/cykling/article4605949.ece">Contador: Vi har begravet stridsøksen</a><br /><br /><p>Ifølge <a href="http://velonews.competitor.com/2013/12/news/tinkov-criticism-of-contador-on-twitter-went-too-far_310925" target="_blank">Velnonews</a> har Tinkov fortalt, at han udelukkende stak til Contador for at tirre ham, men at missionen måske tog en anelse overhånd.</p><p>- Han havde nogle problemer, men det er klart, at han selvfølgelig forstår han, at det bare var en provokation, siger Tinkov.</p><p>- Jeg er passioneret omkring denne sport, og nogle gange gik jeg måske en lille smule over stregen, men det var ikke nogen stor sag.</p><a id="_8685b236-a1c0-4764-a029-e8571686ab42" href="https://ekstrabladet.dk/sport/cykling/article4609467.ece">Tinkov og Riis enige: Han bestemmer</a><br /><br /><p><b>Striden er fortid</b><br /> I sidste uge sad de to personer ved samme bord, da Tinkov officielt overtog ejerskabet af holdet fra Bjarne Riis og dermed også blev arbejdsgiver for Contador.</p><p>Der blev udvekslet smil og givet hånd, og det var ikke til at se, at den virtuelle stridsøkse henover sommeren havde hamret ned over spanieren. Men ifølge Tinkov har det ikke været nødvendigt med et stort forsoningsshow.</p><p>- Jeg ved ikke, om Alberto forstår det eller ej. Jeg har ikke diskuteret det med ham. Jeg tror ikke, at han har kigget så meget på de sociale medier, siger Tinkov.</p><p>- Vi har ingen problemer, som man også kunne se på pressekonferencen i London.</p><a id="_fdc31f53-5949-4f99-a560-81a2b58d272e" href="https://ekstrabladet.dk/sport/cykling/article4603854.ece">Contador ændrer program: Sådan skal han vinde touren</a><br /><br /><p>Det udsagn bakkes op af Contador, som senest har slået fast, at parterne udelukkende kigger fremad.</p><p>- Hvad der skete lige efter Touren er forlængst lagt bag os, siger Contador.</p><p>Nu gælder det forberedelserne til næste års strabadser på de franske landeveje, og Tinkov har denne gang tilsyneladende valgt at lægge et mere positivt pres på sin stjerne i den forbindelse.</p><p>- Alberto er den eneste rytter, der i stand til at slå Chris Froome, siger han.</p>
0 kommentarer
Vis kommentarer