Raser mod Armstrong: Det er pis og papir

Tidligere UCI-boss Hein Verbruggen afviser alle anklager mod ham fremsat af Lance Armstrong

Verbruggen afviser samtlige anklager (Arkivfoto: AP)
Verbruggen afviser samtlige anklager (Arkivfoto: AP)

Den tidligere UCI-præsident og nuværende æresmedlem af unionen, Hein Verbruggen, har længe været i strid modvind.

Han er blandt blevet beskyldt for at tage imod bestikkelse, og for at være med til at dække over en positiv dopingtest leveret af den nu detroniserede syvdobbelte Tour de France-vinder Lance Armstrong.

Det er Armstrong selv, der i et interview med Daily Mail i november fortalte, hvordan en forfalsket recept på lovlig brug af kortison blev løsningen for amerikaneren, og at Verbruggen i en samtale med Armstrong havde sagt, at der måtte gøres noget.

Se også: Armstrong anklager: UCI hjalp mig med at snyde

Nu tager hollænderen til genmæle overfor beskyldningerne. De passer ikke, nogenlunde sådan lyder det fra Verbruggen, som i et interview med the Telegraph fortæller, hvor elendigt han har haft det, siden Armstrongs beskyldninger for en måned siden.

Verbruggen beskylder derimod amerikaneren for at ville sige hvad som helst for at få nedsat sin livstidskarantæne.

- Lance har sin egen dagsorden, og det er så sandelig i hans egen personlige interesse, uanset om det er fordi, han vil have sin karantæne nedsat, eller han vil have penge. Normalt med Lance, så er der altid interesse for penge. Min interesse er sandheden, lyder det fra den udskældte ekspræsident.

Se også: Mapei-boss: UCI truede med udelukkelse

Hollænderen har nu bedt Armstrong om en undskyldning for beskyldningerne, og fortæller sin version af Armstrongs anklage om hjælpen til at forfalske den positive dopingprøve:

- Den historie er pis og papir - intet andet. Aldrig nogensinde ville jeg have en samtale, hvor jeg ville sige; 'det må vi få ordnet'. Det kan godt være, at han eller en andet fra holdet har ringet til mig, hvor min første reaktion var: 'Pis.. Vi havde Festina-problemet og nu det her'. Men det er meget langt fra at konkludere, at jeg skulle have sagt, at vi må gøre noget ved det, lyder det fra Verbruggen til the Telegraph.

Beskyldningerne om bestikkelse, som både Verbruggen og hans efterfølger på posten, Pat McQuaid, skulle have modtaget, passer heller ikke, hævder han.

Se også: Lækket dokument: Ville skjule Contador-doping

- Du vil aldrig nogensinde finde noget coverup i UCI, mens jeg var præsident, og jeg er sikker på, at man heller ikke kan det efterfølgende. Der har ikke været nogen bestikkelse, uanset hvad de siger, siger Verbruggen.

0 kommentarer
Vis kommentarer