Riiser i lakken: Her er rytterne, der belaster Bjarne

Michael Rogers er blot én af en liste af nuværende og tidligere Bjarne Riis-ansatte sat i forbindelse med doping

Bjarne Riis er nu for anden gang involveret med en rytter, som hævder at være testet positiv for clenbuterol pga. forurenet mad. (Foto: Andres Kudacki)
Bjarne Riis er nu for anden gang involveret med en rytter, som hævder at være testet positiv for clenbuterol pga. forurenet mad. (Foto: Andres Kudacki)

Nogle er dømt, nogle anklaget, og andre har angret.

Den nuværende Team Saxo-Tinkoff-rytter Michael Rogers er kun den seneste på en efterhånden temmelig lang liste over ryttere, som har været i stald hos Bjarne Riis, og som på den ene eller anden måde er sat i forbindelse med doping i deres karriere.

Enten af dem selv, anklaget af andre ryttere eller som i Rogers' tilfælde af de officielle instanser.

Se også: Riis-rytter snuppet for doping

Seneste række af anklager mod Bjarne Riis - og flere Riis-ryttere - blev bragt til torvs af Michael Rasmussen i bogen 'Gul feber'. Her udtalte Bjarne Riis:

- Jeg respekterer det arbejde, som i øjeblikket er i gang i Anti Doping Danmark i forhold til cykelsportens fortid, og jeg respekterer, at det arbejde tager den tid, det måtte tage, før man kan afslutte undersøgelsen. Derfor ønsker jeg heller ikke kommentere på beskyldningerne mod min person i denne bog offentligt.

Se også: Dopinganklaget Rogers: Det må være forurenet mad

Reaktionen på Michael Rogers' positive dopingtest var fra Team Saxo-Tinkoff: Ingen kommentarer, før yderligere fakta er kendt.

Rytterne, der belaster Bjarne:

Ivan Basso: I 2006 bliver Bjarne Riis' italienske stjerne sat i forbindelse med Operacion Puerto og dopinglægen Eufemiano Fuentes. Basso nægter i første omgang alt, men forlader CSC efter fælles beslutning. Året efter indrømmer italieneren kontakt til Fuentes og idømmes karantæne.

Tyler Hamilton: Den tidligere Riis-rytter Tyler Hamilton bliver i 2006 afsløret som bloddopingmisbruger og får to års karantæne. I 2012 i sin bog 'The Secret Race' kommer Tyler med alvorlige anklager mod Riis. Amerikaneren påstår, at danskeren sendte ham til dopinglægen Fuentes.

Jörg Jaksche: Tyskeren indrømmer i 2007 brug af doping i sin aktive karriere og sin involvering i Operacion Puerto. Jaksche fortæller, at han var dopet i 2004, da han kørte for Bjarne Riis, og at den danske holdejer rådgav om brug af doping, mens de sad sammen i en skilift.

Fränk Schleck: Den daværende Team CSC-rytter kommer i 2007 i fedtefadet, efter det afsløres, at han havde overført penge til Fuentes. Han slap dog fra straf, da luxembourgeren hævdede, at han blot havde betalt den spanske læge for et træningsprogram.

Bo Hamburger: I sin bog 'Den største pris - En cykelrytters bekendelser' letter danskeren sit hjerte og fortæller, at han brugte epo fra 1995-1997. Bekendelserne udbygges i Weekendavisen i slutningen af 2013, hvor Hamburger fortæller, at han var dopet frem til 2003. Inklusiv i 2001 på Memory Card Jack & Jones, hvor Bjarne Riis ifølge Hamburger var klar over dopingmisbruget.

Alberto Contador: Mens spanieren kører for Astana fældes han for brug af clenbuterol. I første omgang frikendes på forklaringen om den forurenede bøf, men sportsdomstolen CAS omstøder dommen og giver den nuværende Riis-rytter to års karantæne.

David Zabriskie: Den tidligere CSC- og Riis-rytter indrømmer i 2012 doping i forbindelse med sin tid på US Postal og den USADA-rapport (U.S. Anti-Doping Agency), der fælder Lance Armstrong.

Christian Vande Velde: Den tidligere CSC- og Riis-rytter indrømmer i 2012 doping i forbindelse med sin tid på US Postal og den USADA-rapport, der fælder Lance Armstrong.

Bobby Julich: Den tidligere CSC- og Riis-rytter indrømmer i 2012 doping i forbindelse med sin tid på US Postal og den USADA-rapport, der fælder Lance Armstrong.

Rolf Sørensen: 2013 blev endelig året, hvor Rolf Sørensen indrømmede brug af blandt andet epo uden at fortælle, hvad han tog hvor og hvornår. Rolf kørte for CSC-Tiscali i 2001.

Michael Rasmussen: I sin bog 'Gul feber' kommer 'Kyllingen' med en række anklager og fortæller, hvordan Bjarne Riis både kendte til hans dopingbrug og så til, mens den lille bjergrytter dopede sig.

Nicki Sørensen: Ifølge Michael Rasmussen købte han og Nicki Sørensen epo og væksthormon sammen på Mallorca i 2003, hvor de forberedte sig på sæsonen på hvert deres cykelhold. Den nuværende Team Saxo-Tinkoff-rytter vil ikke forholde sig til anklagen.

Frank Høj: I 2004 smuglede den daværende Team CSC-rytter Frank Høj doping med ind i OL-lejren i en mp3-afspiller, hævder Michael Rasmussen i sin bog. Høj kalder beskyldningerne for løgn.

Michael Rogers: 18. december 2013 meddeler den internationale cykelunion UCI, at Team Saxo-Tinkoff-rytteren er testet positiv for clembuterol. Første forklaring fra australieren går på, at han må have spist forurenet mad.

0 kommentarer
Vis kommentarer