Forsøgte selvmord efter positiv test

Den belgiske cykelrytter Jonathan Breyne reagerede med overdosis efter positiv clenbuterol-prøve

Jonathan Breyne reagerede temmelig voldsomt på, at UCI har testet ham positiv for clenbuterol. Torsdag forsøgte han at tage sit eget liv. (PR-foto)
Jonathan Breyne reagerede temmelig voldsomt på, at UCI har testet ham positiv for clenbuterol. Torsdag forsøgte han at tage sit eget liv. (PR-foto)

Alverdens doping-øjne har i de seneste dage været rettet mod Tinkoff-Saxo-rytteren Michael Rogers, efter at det i onsdags blev offentliggjort, at han har afleveret en positiv dopingprøve med stoffet clenbuterol.

I samme moment udsendte UCI en pressemeddelelse om, at også den 22-årige belgier Jonathan Breyne var testet positiv for det samme i det lille løb fra Tour of Lake Taihu i Kina først i november.

Michael Rogers reagerede med overskud og udsendte en pressemeddelelse, mens det nær var endt helt galt for belgieren, der torsdag blev hasteindlagt på et hospital i Gent efter en overdosis.

Den unge belgier, der til den kommende sæson har skrevet kontrakt med det lille belgiske hold To Win-Josan, tog ifølge flere belgiske medier dåreligt. Få timer før sit selvmordsforsøg talte han med den belgiske avis Sudinfo:

- Det virker som, at verden kollapsede foran mig, da jeg fik nyheden.

- Hvad har jeg gjort for at have fortjent det her? Ingenting, absolut ingenting. Jeg har aldrig taget noget. Men hvordan skal jeg bevise det, når det skete i Kina? sagde han.

Se også: Rogers: Kina er kendt for clenbuterol-mad

Breynes far Philippe har fortalt avisen, at den 22-årige ikke har spist, siden emailen fra UCI dumpede ind i indbakken.

Til den kommende sæson har Jonathan Breyne skrevet kontrakt med det lille belgiske hold To Win-Josan. Også her tager man nyheden med sorg.

- Torsdag aften talte jeg i telefon med Jonathan Breynes kæreste. Hun fortalte mig den forfærdelige nyhed. Heldigvis blev der straks taget hånd om sagen, så Jonathans liv kunne reddes.

- Han havde taget en stor mængde piller, men blev fundet i tide. Jeg har hørt, at han kommer sig, og at han vil få lov til at forlade hospitalet i denne weekend, siger sportsdirektør Willy Teirlinck til avisen Het Nieuwsblad.

Se også: Ekspert undrer sig over Riis' hold

Han tvivler stærkt på, at Breyne har taget clenbuterol for præstationens skyld, men hælder til den forklaring,Tinkoff-Saxo-rytteren Michael Rogers også har givet: Nemlig, at der har været noget i den kinesiske mad.

- Han blev taget i et UCI-løb. Alle ved, at der er anti-doping kontrol, og du leger ikke med din karriere på den måde.

- Jeg håber, at han kan komme over det mentalt, men jeg tror også, at UCI behøver at undersøge sagen nærmere. Måske kommer den positive prøve virkelig efter, at han havde spist clenbuterolholdigt kød.

Det internationale antidopingagentur WADA har tidligere erkendt, at netop Kina har problemer med forurenet kød.

Tidligere er den tyske bordtennis-stjerne Dimitri Ovtcharov blevet frikendt efter en positiv clenbuterol-test i Kina.

0 kommentarer
Vis kommentarer