Alonsos cykelhold tager form

Positive udmeldinger fra Formel 1-stjernen Fernando Alonso, der mødtes med UCI-præsident Brian Cookson

Alt kører tilsyneladende for Fernando Alonso i bestræbelserne på at skabe hans eget cykelhold fra næste sæson. (Foto: AP)
Alt kører tilsyneladende for Fernando Alonso i bestræbelserne på at skabe hans eget cykelhold fra næste sæson. (Foto: AP)

Når den internationale cykelunions (UCI) præsident Brian Cookson er i Madrid, så kommer Fernando Alonso på banen.

Altså ikke motorbanen, men cykelbanen.

For den spanske Formel 1-stjerne er en stor cykelentusiast, og han vil meget gerne bruge en del af sin store formue på at starte sit eget cykelhold. Det forklarede han Cookson, og Alonso var efterfølgende tilfreds med de meldinger, Cookson åbenbart har givet ham.

- Det var et positivt møde. Om det kommer til at blive WorldTour er sekundært. Med det storslåede hold, vi bygger op, kommer vi garanteret til start i de store løb, siger Alonso til den spanske avis AS.

Se også: Rogers: Kina er kendt for clenbuterol-mad

Hvilke garantier, Alonso har fået af UCI-præsidenten, sagde ingen af parterne noget om. Men der er ingen tvivl om, at Cookson har kigget særdeles velvilligt til den spanske superstars planer om at starte et hold.

- Vi holdt et privat møde med Alonso og hans folk. Vores mål er at hjælpe folk som Alonso, og spændende projekter som hans vil komme til at foreme en del af vores sport.

- Vi vil hjælpe dem, der gerne vil investere i cykelsporten, siger Brian Cookson.

Se også: Går efter maksimumstraf til Riis-rytter

Alonso har tidligere lovet at komme ind i cykelsporten med store sponsorater, og det var egentlig forventet, at han ville overtage licensen fra Euskaltel-holdet, der ophører med at eksistere efter nytår.

Det projekt faldt til jorden, og Alonso satser nu på at gå ind i sporten i 2015.

0 kommentarer
Vis kommentarer