Rogers: Kina er kendt for clenbuterol-mad

Tinkoff-Saxo-rytteren Michael Rogers er overbevist om, at dårlig kinesisk mad har fældet ham som doper

Når stoffet clenbuterol fra tid til anden dukker op i en dopingsag, så er det madens skyld.

Det er i hvert fald argumentet, der de seneste par år med skiftende held er blevet fremført af Alberto Contador og den danske banerytter Philip Nielsen.

Og nu altså af Contadors holdkammerat på Tinkoff-Saxo, Michael Rogers.

Se også: Ekspert undrer sig over Riis' hold

Den australske tempoekspert blev testet positiv på vej mod sejr i Japan Cup sent i oktober. Men det var under deltagelsen i det kinesiske etapeløb Tour of Beijing, der blev afholdt umiddelbart før, at fejlen skete, siger Rogers i en pressemeddelelse på sin Twitter-profil.

- Jeg vil gerne gøre det meget klart - på den stærkest mulige måde - at jeg ikke bevidst har indtaget clanbuterol.

- Jeg kan forstå, at det er blevet anerkendt af antidoping agenturet WADA lige så vel som andre antidoping agenturer, at mad forurenet med clenbuterol er et seriøst problem i Kina, skriver Rogers.

Rogers forsøger på den måde allerede at påvirke det schweiziske cykelforbund, der skal dømme ham i sagen. Han bor i den schweiziske tidligere VM-by Mendrisio og kører derfor på schweizisk licens.

Se også: Går efter maksimumstraf til Riis-rytter

Og der er håb om frifindelse for ham. Det tyder Philip Nielsens sag på. Nielsen var nemlig i Mexico, da han blev testet positiv. Det er et land, der ligesom Kina er kendt for at benytte clenbuterol som kosttilskud til slagtekvæg.

0 kommentarer
Vis kommentarer