Superstjerne afslører: Alonso har kontaktet mig

En af cykelsportens allerstørste ryttere Peter Sagan er en yderst eftertragtet rytter

Sagan kan vælge og vrage mellem kontrakttilbuddene (Foto: AP)
Sagan kan vælge og vrage mellem kontrakttilbuddene (Foto: AP)

En mand, der kan blande sig med de bedste sprintere i massespurterne. En mand, der kan blande sig med de allerbedste på de små hidsige klassiker-stigninger vil være et eftertragtet navn blandt cykelsportens største hold. Og det er den slovakiske supermand Peter Sagan så sandelig også. Ikke mindst fordi, han kun har et år tilbage af sin kontrakt med sit nuværende hold Cannondale.

Formel 1-stjernen Fernando Alonso er på vej ind i cykelsporten, og fra 2015 står den spanske stjerne klar med sit cykelhold, som sandsynligvis bliver et af de stærkeste mandskaber. I hvert fald hvis holdejer Alonso får sin vilje, for han har allerede været i kontakt med Super-Sagan med henblik på en kontrakt fra 2015 og frem.

Se også: Alonsos cykelhold tager formSe også: Finurlige Sagan lancerer nyt numse-nap

Det afslører Sagen selv overfor hjemlandets avis Pravda. Men Alonso kommer til at kæmpe en yderst hård kamp om signaturen - som forventet.

- Jeg har ikke kun tilbud fra ham (Alonso, red.) Jeg har adskillige tilbud, selv fra Dukla Trencin (Slovakisk kontinental-mandskab på linje med Cult Energy, red.). Jeg har stadig kontrakt et år endnu. Alt er i spil, og vi må se på det. Jeg siger ikke, at jeg forlader holdet, måske bliver jeg. Nu må vi se, hvordan det udvikler sig, siger Sagan, som sandsynligvis kan se frem til at blive en af sportens allerbedst betalte ryttere, når han sætter sin signatur på sin næste kontrakt.

Rygterne om ryttere til Alonso hold begynder at rumstere, hvor også enkeltstartsverdensmesteren Tony Martin skulle være et eftertragtet navn hos Fernando Alonso

Den dobbelte vinder af Tourens grønne pointtrøje Sagan har allerede sikret sig et hav af sejre i de seneste par sæsonen, og med sine 22 alene i år blev han årets mest sejrene landevejsrytter. Men den helt store klassikersejr mangler fortsat. Det erkender slovakken, der gerne havde byttet nogle af sine mange sejre ud for en større triumf.

Se også: Hov! Den snupper jeg da lige ...

- For mig er det ikke vigtigt at vinde 23 eller 25 gange, jeg vil hellere have store sejre. Jeg vil gerne vinde et af de mest prestigefyldte løb, Milano - SanRemo (La Primavera), Flandern Rundt og Paris-Roubaix. Hvis jeg kunne vinde en af dem, ville det være nok, men måske kan jeg vinde to eller tre af de løb, siger Sagan.

Slovakken har været tæt på i denne sæson, hvor han i La Primavera kun blev overspurtet af sensationen Gerald Ciolek på stregen og blev toer. Samme placering fik han i Flandern Rundt, hvor kun brølstærke Fabian Cancellara kunne køre fra den hurtige og bakkebetvingende Cannondale-rytter.

Af de 22 sejre kan dog nævnes kvalitetssejre i så store løb som Gent-Wevelgem, to sejre i Tirreno-Adriatico, to etapesejre i Schweiz Rundt, en etapesejr og den grønne pointtrøje i Tour de France og sejr i World Tour-løbet i Canada GP Montreal.

Se også: Peter Sagan henter længe ventet etapesejr

Alene Sagans sejre overgik totalt set det antal, som Saxo-Tinkoff sikrede sig i år. Otte gevinster blev det til for det dansk/russiske mandskab.

0 kommentarer
Vis kommentarer