Annonce:
Annonce:

Dansk cykelhold vil med i store løb i 2015

Team Cult Energy Vital Water håber på at rykke et niveau op til næste år

Team Cult vil være større. Her er det et af holdets store talenter Mads Würtz (Foto: Carsten Andreasen/Polfoto)
Team Cult vil være større. Her er det et af holdets store talenter Mads Würtz (Foto: Carsten Andreasen/Polfoto)
Annonce:
Følg Cykling

Danmark har ikke længere et cykelmandskab på højeste niveau.

I dag blev Tinkoff-Saxo nemlig officielt registreret som et russisk mandskab hos UCI, og en epoke, der begyndte i 1998, er nu slut.

Det betyder, at de stærkeste danske mandskaber nu hedder Christina Watches, Team Cult Energy, Team Tre-For og Riwal Cycling Team.

Slut med dansk storhold: Nu er Riis blevet russer

Men måske kan vi håbe, at der indenfor den nærmeste fremtid er et af førnævnte cykelhold, der vil tage et skridt op. Både Christina Watches og Team Cult har udtrykt ønske om at forsøge sig på højere niveau. I første omgang som Pro Kontinental-hold, som giver mandskabet mulighed for wild cards til alle de store løb.

De planer er bestemt ikke parkeret hos talentfabrikken fra Horsens, Team Cult. Der arbejder man fortsat på at rykke niveauet op, fortæller holdets direktør Christa Skelde til Ekstra Bladet.

Annonce:

- Der er ingen tvivl om, at vi ikke ligger på den lade side i forhold til at finde muligheder for at rykke en liga op. En direkte oprykning til World Touren, og dermed garanti for adgang til Touren, er ikke realistisk indenfor de kommende par år, men jeg håber meget på at finde nogle samarbejdspartnere, der vil være med til at løfte os til Pro-Kontinental niveau. Vi vil da gerne kendetegnes som Danmarks største cykelhold i 2014 – men lad os nu skyde sæsonen i gang, og se hvordan vi klarer os, på papiret ser det fornuftigt ud – sagt på jysk, lyder det fra Christa Skelde.

Se her Riis: Her er fremtidens danske Tour-stjerner

Så I håber på oprykning til 2015?

- Ja, vi håber meget på oprykning i 2015 – vi har set-uppet, og vi har allerede i år en trup, der ville kunne gøre sig gældende på Pro-Kontinental niveau, med 6 eks protour-ryttere (Martin Mortensen, Mads Christensen, Troels Vinther, André Steensen, Lasse Bøchman, og Michael Reihs).

Og hvis det sker, så er det vel også mere sandsynligt, at I kan holde på en mand som Magnus Cort, eksempelvis?

- Måske, lyder det fra direktøren.

Cykelholdene vil flå i dansk cykeltalent

Sæsonen endnu ikke er gået i gang for holdet, og heller ikke for Magnus Cort, men den talentfulde rytter vil ikke afvise, at han kunne finde på at fortsætte på holdet, hvis de rykker et niveau op.

Annonce:

- Det kunne det måske, det må jeg tage til den tid. Der er stadig lang tid til. Jeg har ikke nogen professionel kontrakt, og jeg skal først ud og vise mig igen og bekræfte mit niveau, lyder det fra den 21-årige Cult-rytter, der har som erklæret mål at køre som professionel i næste sæson.

Garmin-Sharp i skikkelse af den danske sportsdirektør Johnny Weltz viste i sidste sæson interesse for Cort, men han valgte altså at blive endnu en sæson 'i trygge hænder' hos Team Cult.

Magnus Cort er i disse dage af sted på træningslejr med det hollandske storhold Giant-Shimano, der kører i cykelsportens øverste division World Touren.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: