Kyllingens hold i fornemt selskab

Kontinentalholdet Christina Watches-Kuma er inviteret til at deltage i det prestigefyldte, italienske etapeløb Settimana Internazionale Coppi e Bartali

Træning i Italien (Foto: Kasper Hounissen)
Træning i Italien (Foto: Kasper Hounissen)

Det danske kontinentalhold Christina Watches-Kuma er udtaget til det italienske etapeløb Settimana Internazionale Coppi e Bartali, som køres i slutningen af måneden.

Løbet regnes for et af de vigtigste etapeløb i Italien, og det er ganske usædvanligt, at et kontinentalhold fra et så fjernt land som Danmark bliver inviteret, fortæller teamejer Claus Hembo.

- Vi er stolte af, at vi endnu engang har fået en fornem invitation til et stort cykelløb, hvor vi skal ud at køre mod store hold som Team Sky, Omega Pharma-Quick Step og Lampre, siger Hembo, der ikke mindst ser frem til at se sine unge danske ryttere i aktion mod nogle af sportens tunge drenge.

Se også: Kyllingens hold opruster med fem nye ryttere

- Invitationen viser, at vi med vores placering højt på ranglisterne bliver taget seriøst ude i den store verden, siger Hembo og henviser til holdets placering som nummer 32 på den uofficielle verdensrangliste CQRanking.

Siden etableringen i 2010, da det blev skabt til og bygget op omkring Michael Rasmussen, har det været holdets ambition at vokse og med tiden skaffe sig adgang til de vigtigste løb i verden. Invitationer til så markante løb som Settimana Internazionale Coppi e Bartali er afgørende for, at det skal lykkes, vurderer Hembo.

- Det er vigtigt for os at blive inviteret til store løb, for det gør os endnu mere interessante hos sponsorer og ryttere, siger han.

- Det første, en rytter ønsker, er ikke høj løn. Det er derimod et godt løbsprogram. Jo længere, vi kan nå op i fødekæden, desto større opmærksomhed får vi, og desto større er chancen for at finde den sponsor, der kan hjælpe os et trin op, siger Hembo.

Se også: Rasmussens hold kører videre

Settimana Internazionale Coppi e Bartali køres fra 26. til 30. marts. Løbet er gennem tiderne - under forskellige navne - vundet af topnavne som Laurent Fignon, Michele Bartoli, Cadel Evans og Rolf Sørensen. Danskeren sejrede i 1990.

Christina Watches-Kuma, som i øjeblikket er på træningslejr i Caserta i Italien, er desuden inviteret til højt kategoriserede etapeløb som Tour of China og Tour de Korea samt det amerikanske storløb Philly Cycling Classic.

1 af 2 Holdets stjerne Stefan Schumacher (Foto: Kasper Hounissen)
2 af 2 Træning i Italien (Foto: Kasper Hounissen)
0 kommentarer
Vis kommentarer