Cykel-ekspert om Tinkoff-fusion: Et spil om Sagan

At der er rygter om en kommende fusion mellem Tinkoff-Saxo og Cannondale skyldes et taktisk spil om Cannondales fænomenale Peter Sagan, vurderer Eurosports ekspertkommentator Thomas Bay

Det er et spørgsmål om Peter Sagan, når der er rygter om fusion mellem Saxo-Tinkoff og Cannondale, vurderer cykelekspert. (Foto: AP/Yves Logghe)
Det er et spørgsmål om Peter Sagan, når der er rygter om fusion mellem Saxo-Tinkoff og Cannondale, vurderer cykelekspert. (Foto: AP/Yves Logghe)

Mandag blev der gisnet voldsomt, da det italienske cykel-site tuttobiciweb.it kunne berette, at Tinkoff-Saxo og Cannondale forhandlede om en fusion, der vil sende Bjarne Riis ned som 'almindelig' sportsdirektør.

Ingen af lejrene har ønsket at kommentere rygterne, og der var blot øget forvirring, da Tinkoff-Saxo udsendte en pressemeddelelse om, at der vil blive udsendt en officiel pressemeddelelse, når tiden er rigtig.

Fusion eller ej, så vurderer Eurosports ekspertkommentator Thomas Bay, at det primært drejer sig om at vinde Cannondales Peter Sagans signatur for den kommende sæson.

- Det er et spil om hans gunst. Men der er også flere inde over. Der er Fernando Alonsos kommende hold, der spøger, og der er formentlig også et fjerde og et femte hold klar, siger Thomas Bay.

Se også: Sagan-gestus gik helt galt

En egentlig fusion mellem de to hold kunne såmænd nok lade sig gøre, men alligevel virker det ikke helt plausibelt, mener han.

- Der går sjældent røg af en brand, uden der er ild.

- Cykelverdenen er lidt en entreprenørverden. Der er altid rygter og forespørgsler og hold, der skal fusionere.

- Konstruktion Tinkoff-Saxo og Cannondale ser lidt vanskelig ud, da der er en anden cykelsponsor inde over (Alberto Contadors personlige sponsor Specialized, red.).

- Men Oleg Tinkov (holdejer, red.) er glad for at spille det spil - han er glad for at se sit navn i avisen, siger Thomas Bay.

Se også: Overlegen Sagan vinder i Harelbeke

Peter Sagan vurderes til at blive cykelsportens bedst lønnede rytter - på linje med Alberto Contador - i sin kommende kontrakt.

Derfor har han formentlig ikke den store hastværk med at binde sig. Og da slet ikke med at offentliggøre det, da UCI's regler ikke tillader offentliggørelse af ny kontrakt med andre hold før 1. august.

Se også: Amatørfotograf risikerer bøde for vanvidsfoto

Men efter at den 24-årige slovak på første etape af Tre dage ved Panne helt uselvisk kørte for sin holdkammerat Oscar Gatto - der dog lige præcis ikke nåede forbi en bremsende Sagan - ser det nu ud til, at han vil gøre meget for at blive på Cannondale.

- Der et et signal i, at han forsøger at forære sejren til Gatto i dag. For det er noget af det, kritikken går på - at holdet ikke er stærkt nok. Og det har Cannondale opponeret mod og sagt, at alt netop er sat op til Sagan.

- Dagsordenen i dag var, at Gatto skulle vinde - og det var Sagan helt med på. Han betalte lidt tilbage, siger Thomas Bay.

Ekstra Bladet har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bjarne Riis.

OBS! Historien viste sig at være en aprilsnar. Læs mere her

0 kommentarer
Vis kommentarer