Dansker tæt på Touren: Skal beskytte Contador

Michael Mørkøv skal varte Alberto Contador op i Baskerlandet, og det er godt nyt for hans Tour-chance

Michael Mørkøv kan meget vel komme til at køre Tour de France senere på året. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)
Michael Mørkøv kan meget vel komme til at køre Tour de France senere på året. (Arkivfoto: Claus Bonnerup)

Egentlig stod Michael Mørkøv opført på Tinkoff-Saxos liste over ryttere, der skulle deltage i weekendens Flandern Rundt.

Men den danske tempospecialist skal i stedet køre Baskerlandet Rundt som hjælperytter for Alberto Contador i næste uge, og det er han faktisk ikke specielt ked af.

Det er nemlig en indikator på, at han er kommet tættere på den nimandstrup, der skal køre Tour de France.

Se også: Vanvids-fotograf: Derfor lagde jeg mig på vejen

- Det er igen i år et stort mål for mig at komme med, og det er kun blevet endnu mere interessant, efter at vi har set, hvordan Alberto har kørt i foråret.

- Det gælder om at have et hold, der kan støtte ham bedst muligt i de løb, han kører lige nu.

- Der skal også bruges folk på de flade stykker, og derfor skal jeg til Baskerlandet for at hjælpe ham med sejren der, siger en tilfreds Michael Mørkøv.

Han er overrasket over den form, som Contador har vist i det tidlige forår, og som både har resulteret i samlet sejr i Tirreno-Adriatico, andenpladser i Algarve Rundt og Catalonien Rundt og en foreløbig førsteplads på World Touren.

Se også: Ups! Her er aprilsnarren, vi hoppede på

- De seneste par år har han ikke været på det niveau, han har haft tidligere, og de fleste har nok tænkt, at hans tid som topklassementrytter måske var ved at være forbi.

- Men han har virkelig fået arbejdet sig ud af den spiral og bevist, at han er en af topfavoritterne til klassementet i Tour de France.

- Det giver ro på holdet - ikke mindst, fordi vi har fået en ny ejer, som vi alle sammen gerne vil vise, at han har gjort en god handel, siger Mørkøv.

Forfremmelsen til Contador-hjælper betyder formentlig færre chancer til danskeren, hvor han får mulighed for at køre sin egen chance og gå efter en god placering.

Men det er helt fint for den forsvarende danmarksmester og etapevinder i Vuelta a España sidste år.

Se også: Contador slået af Tour-rival

- Jeg er hundrede procent hjælperytter for Alberto, og selv om man ikke bliver registreret for nogle resultater selv, så er det fantastisk at være en del af et hold, hvor alle arbejder for den samme mand.

- Jeg har accepteret for mange år siden, at jeg ikke kommer til at vinde Tour de France, men jeg vil gerne være med til at vinde løbet med mit hold, siger Michael Mørkøv.

Baskerlandet Rundt begynder mandag. Sjette og sidste etape, som er en 25,9 kilometer lang enkeltstart, køres lørdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer