Outsider vandt et forrygende Paris-Roubaix

Den hollandske QuickStep-rytter Niki Terpstra vandt et vildt cykelløb på de franske brosten

Han var ikke nævnt blandt de allerstørste favoritter (dog havde Ekstra Bladet givet ham en enkelt stjerne i favorit-vurderingen), men på cykelbanen i Roubaix var Niki Terpstra fra Omega-Pharma-QuickStep alligevel alene og første mand.

Se også: I dag venter helvede: Så hårdt er Paris-Roubaix

Efter de store navne som Boonen, Cancellara og Sep Vanmarcke holdt hinanden i skak til sidst, så kunne hollænderen se sit snit til at stikke af. Ingen reagerede og snart kunne et stort forspring ikke hentes igen. Den 29-årige hollænder kunne dermed notere sig for karrierens klart største triumf, hvor han nærmest i vantro trillede ind over stregen 20 sekunder foran sine forfølgere.

Se også: Saxo: Derfor har vi en bjergrytter med på brosten

Forud var gået et hæsblæsende, spændende og forrygende cykelløb, hvor det - helt som vanligt - igen regnede ned over rytterne i form af uheld, punkteringer og styrt, som blandt andet satte en af forhåndsfavoritterne Alexander Kristoff ud af løbet.

Selvom det ikke regnede i det franske i dag, væltede styrtede alligevel ned over feltet igennem næsten hele dagen, men selvom Fabian Cancellara, Peter Sagan og andre store navne blev fanget bagved i flere omgange, sad alle favoritter samlet sammen, indtil Tom Boonen åbnede løbet med omkring 60 kilometer til mål.

Den belgiske cykelstjerne angreb og var den første af favoritterne, der spillede ud. Længe lå han forrest sammen med blandt andet Thor Hushovd og Geraint Thomas, men langsomt fik Trek, Belkin og BMC-mandskaberne hentet gruppen ind, og da feltet ramte den sidste alvorlige brostenspavé ved Carrefour de l'Abre åbnede to af løbets store favoritter op.

Se også: Styrt koster Matti Breschel deltagelse i Paris-Roubaix

Sep Vanmarcke og Cancellara strøg af sted og fik hul med John Degenkolb og Zdenek Stybar, men ingen af de to storfavoritter havde det overskydende punch i benene til at sætte alle konkurrenterne, og efterhånden som målet i Roubaix nærmede sig, gik der taktik i den. Derfor kom ryttere som Boonen, Sagan, Terpstra og den tidligere Tour de France-vinder Bradley Wiggins op, og mens folk lurede på hinanden udnyttede Terpstra QuickSteps overtal.

Han stak af sted, og forfølgerne så ham først på cykelbanen i Roubaix, da han jublende kunne køre først over stregen som en flot vinder.

De to nederste pladser på podiet skulle afgøres i en spurt, og her var den tyske politimand John Degenkolb hurtigst på stregen. I en tæt spurt slog han storfavoritten Cancellara, der i dag måtte nøjes med 3. pladsen.

Men den alligevel uhyre imponerende 3. plads til schweizeren betød, at han for 12. gang i træk i et af cykelsportens monumenter, som han gennemfører, endte blandt de tre bedste. En uhørt flot statistisk af Cancellara, som på dagen i dag manglede de sidste kræfter, og hele dagen igennem lignede en mand, der kørte tæt på maksimum.

Et fremragende cykelløb endte med en hollandsk vinder, mens Tinkoff-Saxo som forventet kun spillede en birolle, hvor Nicki Sørensen og Nikolay Trusov var de to ryttere, der sad med fremme i længst tid.

0 kommentarer
Vis kommentarer