Så vildt blev Roubaix: Styrt, støv og smerte

Paris-Roubaix anno 2014 blev endnu en forrygende årgang

Intet Paris-Roubaix uden spektakulære styrt. Her er det BMC's Greg van Avermaet, der styrter i smerte på brostenene (Foto: Zuma Press)
Intet Paris-Roubaix uden spektakulære styrt. Her er det BMC's Greg van Avermaet, der styrter i smerte på brostenene (Foto: Zuma Press)

Den 112. udgave af den franske brostensklassiker Paris-Roubaix er slut.

Storfavoritten Fabian Cancellara blev slået af et stærkt Omega-Pharma QuickStep-mandskab, hvor hollandske Niki Terpstra lancerede det afgørende angreb og kørte ind på cykelbanen i Roubaix som vinder af 'Helvede i Nord'.

Se også: Outsider vandt et forrygende Paris-Roubaix

Som altid, når den - i går 257 kilometer - lange klassiker bliver afviklet, skete det ikke uden dramatik. I en faktisk usædvanligt styrtpræget udgave måtte adskillige ryttere notere sig for mange uheld. Punkteringer, defekte cykler og styrt martrede cykelfeltet, hvor rytterne i flere omgange måtte kæmpe sig tilbage til favoritfeltet.

Danske Michael Mørkøv havde på grund af uheld nærmest været på bagkant gennem hele dagen, og han sagde selv til TV2 i går, at han ikke bestilte andet end at jagte de sidste 80 kilometer, men også store navne som Cancellara, Sagan og ikke mindst nordmanden Alexander Kristoff havde uheld og defekter.

Se også: I dag venter helvede: Så hårdt er Paris-Roubaix

Den norske Katusha-rytter var så uheldig, at han måtte forlade den krævende brostensbandit før tid, hvor over 50 ryttere stod af før tid.

Ekstra Bladet har samlet billeder fra den støvbefængte affære i går. Ansigterne på rytterne siger det hele om nok en hård, men fantastisk affære. Om et år går det løs igen..

Se galleriet ovenfor

1 af 9 BMC havde en uheldig dag på de franske landeveje, hvor flere ryttere måtte en tur i rabatten (Foto: Zuma Press)
2 af 9 Rytterne drøner igennem den mytiske brostensstrækning i Arenbergskoven (Foto: Gregers Tycho/Polfoto)
3 af 9 Storfavoritten Fabian Cancellara får en vaskeklud i ansigtet ovenpå den støvede affære (Foto: AP/Yves Logghe)
4 af 9 Den hollandske vinder Niki Terpstra ser også godt brugt ud, da han er kommet i mål på cykelbanen i Roubaix (Foto: AP/Thibault Camus)
5 af 9 Den norske favorit Alexander Kristoff var top-uheldig med flere punkteringer og styrt undervejs. han gav op undervejs i Paris-Roubaix (Foto: AP/Thibault Camus)
6 af 9 Giant-Shimanos Bert de Backer kørte et formidabelt cykelløb for sin tyske kaptajn John Degenkolb. Hans ansigt fortæller alt om løbet i Roubaix (Foto: Zuma Press)
7 af 9 Den tidligere Tour-vinder Bradley Wiggins blev en imponerende nummer 9 i brostensklassikeren (Foto: PA)
8 af 9 Veteranen David Millar kørte sit sidste Paris-Roubaix. På trods af sine mange deltagelser i løbet havde briten glemt, at han skulle køre to omgange på cykelbanen. Han stoppede således i fem minutter, første gang han var kørt over målstregen, inden han blev klogere, og gennemførte de sidste par 100 meter (Foto: PA)
9 af 9 Intet Paris-Roubaix uden spektakulære styrt. Her er det BMC's Greg van Avermaet, der styrter i smerte på brostenene (Foto: Zuma Press)
0 kommentarer
Vis kommentarer