Kreuziger tvivler på ny Amstel-sejr

For et år siden vandt Roman Kreuziger sin karrieres største sejr, da han kørte først over stregen i Amstel Gold Race. I år skuer han hellere frem mod Liège-Bastogne-Liège

Bjarne Riis takker Kreuziger for indsatsen på 20. etape af sidste års Tour. Han kunne også takke tjekken for holdets største sejr i 2013, nemlig Amstel Gold Race. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Bjarne Riis takker Kreuziger for indsatsen på 20. etape af sidste års Tour. Han kunne også takke tjekken for holdets største sejr i 2013, nemlig Amstel Gold Race. (Foto: Tariq Mikkel Khan).

Sølle otte sejre vandt det mægtige Tinkoff-Saxo-mandskab sidste år, da navnene var byttet rundt, Bjarne Riis var eneejer og holdet dansk. Otte sejre, hvoraf tre blev vundet i Danmark Rundt, en i Japan og en i Argentina. En uhyre ringe høst på et mandskab spækket med stjernenavne.

Én sejr var dog helt i verdensklasse, og det var Roman Kreuzigers sejr i forårsklassikeren Amstel Gold Race. Han kørte fra alle, da der resterede syv kilometer, og han nåede op over Cauberg og over stregen og blev belønnet med sin karrieres største triumf.

Se også: Sådan er fremtiden for Riis' cykelhold

Søndag køres en ny udgave af Amstel Gold Race, men i år skuer Kreuziger lidt længere frem, nemlig mod Fleche Wallonne på onsdag og Liège-Bastogne-Liège om halvanden uge.

- Jeg føler mig ikke i min bedste form, men man ved aldrig. Sidste år ved denne tid følte jeg mig virkelig dårligt kørende, men jeg vandt alligevel. Til gengæld er jeg fortrøstningsfuld, hvad angår Fleche Wallone og Liège-Bastogne-Liège, siger Roman Kreuziger til holdets hjemmeside.

- Rory (Sutherland), Karsten (Kroon), Nicki (Sørensen) og jeg er klar. Vi er erfarne, og jeg er sikker på, at man vil se vores Tinkoff-trikoter der, siger Kreuziger.

Se også: Nu sker der noget: Riis forlænger med veteran

Han har netop afsluttet Baskerlandet Rundt, hvor han kørte som hjælperytter for Alberto Contador, som vandt løbet. Kreuziger gjorde ikke stort væsen af sig og følte sig ikke godt kørende. Hans præstation i Baskerlandet i år var dog lige så beskeden som den, han leverede sidste år, hvor han altså efterfølgende vandt Amstel Gold Race.

- Det var et hårdt løb for mig, men jeg er sikker på, at det har gjort meget godt for mig (rent formmæssigt, red.). I klassikerne har man brug for god for - og også for en masse held, siger Roman Kreuziger.

0 kommentarer
Vis kommentarer