Tinkov: Derfor svinede jeg Contador

Da Alberto Contador var i en formmæssig bølgedal i fjor, kritiserede Oleg Tinkov ham heftigt. Men det var udelukkende for at motivere ham, fortæller den russiske holdejer, efter Contador igen viser storform

Oleg Tinkov jubler over sin Contador, der efter skidt 2013 har vist storform i starten af denne sæson. (Foto: EB)
Oleg Tinkov jubler over sin Contador, der efter skidt 2013 har vist storform i starten af denne sæson. (Foto: EB)

Cristopher Froomes cykelbagdel var det eneste, den spanske cykelstjerne Alberto Contador nåede at se i sidste års Tour de France, da englænderen tordnede fra ham op ad de franske bjergtinder.

Alberto Contador måtte efter de tre ugers cykelridt lade sig tage til takke med en fjerdeplads, hvilket blot var kulminationen på et skuffende år, hvor spanieren ikke formåede at hjemtage en eneste stor sejr.

Dette huede langt fra chefen Oleg Tinkov. Han kritiserede højlydt sin spanske kaptajn, hvilket især skete på det sociale medie twitter.

Men nu har piben fået en anden lyd fra den russiske holdejer, der har bidt mærke i, at Contador har vist storform i starten af denne sæson. Først vandt han det italienske bjergløb Tirreno Adriatico. Kort tid efter slog han sin Tour de France-banemand Christopher Froome i Catalonien Rundt, hvor Contador kørte en samlet andenplads hjem og kun blev slået med få sekunder af landsmanden Joaquim Rodriquez. Og senest tog han sejren i etapeløbet Baskerlandet Rundt foran en anden spansk rival Alejandro Valverde.

Se også: Super-enkeltstart af Contador sikrer samlet sejr

Disse resultater har fået Tinkov til at skamrose sin verdensstjerne på sin blog på cykelsiden cyclingnews.com.

- Det jeg virkelig godt kan lide ved Alberto er, at han er meget mere afslappet og i et godt humør. Jeg har talt en del med Alberto under hans løb, og jeg kan se, at han nu er mentalt stærk og meget glad. Stressen og frustrationerne er væk. Han ved, at han nu er den stærkeste og bedste rytter i verden, skriver Oleg Tinkov.

Se også: Contador: Vi har begravet stridsøksen

Disse ord står i skærende kontrast til den sønderlemmende kritik han udsatte Contador for sidste år, da han skuffende sluttede udenfor podiet i Tour de France.

- Contas præstation var ikke god. Han skal ændre mange ting i sine forberedelser og være mere 'prof'. Vil han det? Det er spørgsmålet. Hans løn matcher ikke hans indsats. For rig og ikke sulten nok. Det er min mening, og den har jeg ret til. Han skal arbejde hårdere, sagde han dengang.

Men ifølge Tinkov var der en helt klar årsag til, at han kritiserede spanieren efter den mislykkede sæson.

- Selvom nogle cykelfans afskrev ham som toprytter sidste år, vidste jeg, at det ikke var tilfældet. Det var derfor, jeg kritiserede ham og prøvede at motivere ham; Jeg vidste, at han kunne levere meget mere. Og det viser han nu, skriver Oleg Tinkov.

Det er dog ikke kun Contador succes Tinkov endevender på bloggen.

Den 1. april sprang Tinkov nemlig en bombe og chokerede en hel cykelverdenen, da han offentliggjorde, at slovakken Peter Sagan ville tage Tinkov-Saxos cykeltrøje over hovedet for næste sæson.

Se også: Ups! Her er aprilsnarren, vi hoppede på

Historien var dog ikke sand, det var rent faktisk en vaskeægte aprilsnar Oleg Tinkov udsatte en hel cykelverden for. Men ikke desto mindre er Peter Sagan på Tinkovs ønskeliste. Han står endda helt i toppen.

- Det var bare for sjov, men joken virkede, fordi der var et gran sandhed i det. Hvem vil ikke have Peter Sagan på deres hold? Selvfølgelig vil jeg gerne se ham på Tinkoff-Saxo. Vi vil få nogle store konkurrenter i jagten på hans underskrift, som Alonsos nye hold, den kazakhiske regering (Astana), og nogle andre rige europæiske hold. Men jeg tror, at vi vil have en stor chance for at få ham, skriver Tinkov.

Efter et resultatmæssigt fattigt 2013 for Tinkoff-Saxo, er der kommet anderledes damp under cykelkedlerne med Contadors sejre i starten af denne sæson. Og hvis det lykkes holdejer Oleg Tinkov at hente Peter Sagan efter denne sæson, vil det efterlade et endnu mere slagkraftigt cykelhold, der kan tage kampen op mod britiske Team Sky i kampen om at være verdens mest succesrige cykelhold.

0 kommentarer
Vis kommentarer