Fuglsang: Jeg er god nok til podiet

Årets første Ardenner-klassiker køres søndag, og Jakob Fuglsang tror på, at han kan forbedre sin fjerdeplads fra 2011 i det hollandske Amstel Gold Race

Jakob Fuglsang på vej mod toppen af Mont Ventoux under Touren sidste år. I dag satser han på at køre i top 3 i forårsklassikeren Amstel Gold Race. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Jakob Fuglsang på vej mod toppen af Mont Ventoux under Touren sidste år. I dag satser han på at køre i top 3 i forårsklassikeren Amstel Gold Race. (Foto: Tariq Mikkel Khan).

Fornærmelserne har haglet ned over Jakob Fuglsang, siden han i 2011 forlod Bjarne Riis og Team Saxo Bank for at følge med Schleck-brødrene og Kim Andersen til det stort opblæste Leopard Trek-hold i Luxembourg. 'Forræder' og 'Judas' er han blevet kaldt af fanatiske Riis-fans, som har været aldeles blinde for de sportslige kvaliteter, som Fuglsang uomtvisteligt besidder.

Skeptikerne fik imidlertid en over nakken, da Fuglsang sidste år blev samlet nummer syv i Tour de France, og står det til den 29-årige silkeborgenser skulle kritikken gerne helt forstumme søndag, når han kører forårsklassikeren Amstel Gold Race med start i Maastricht og mål i Valkenburg i Holland.

Se også: Fuglsang fik topplacering i fransk storløb

- Jeg håber på mere en den fjerdeplads, jeg kørte hjem i 2011. Jeg er god nok til at nå podiet, og det er mit mål. Det bliver ikke nemt, men jeg er overbevist om, at jeg kan være med til at køre finalen, siger Jakob Fuglsang, som har forberedt sig til Ardenner-klassikerne og på længere sigt Tour de France med en højdetræningslejr på Tenerife.

Han rejste hjem i weekenden og holdt derpå halvanden fridag. Derpå stod den på brostenskørsel i Nordfrankrig. Tourens femte etape går over nogle af 'pavéerne' fra brostenshelvedet Paris-Roubaix, og dem skulle Fuglsang og Tour-kaptajn Vincenzo Nibali lige stifte bekendtskab med inden Touren.

Den italienske kaptajn kører også Amstel Gold Race, og det samme gør stærke Astana-ryttere som Maxim Iglinskiy, Lieuwe Westra, Andriy Grivko og Enrico Gasparotto, som har en tredjeplads fra 2010 og en sejr fra 2012 på sin rekordliste.

Se også: Fuglsang tjekker Tourens brosten

- Vi er et hold fyldt med kaptajner. Det er fedt at stille med et stærkt hold, men det kan også blive en svaghed, for hvem skal ofre sig og hente vand og sidde forrest i vinden?, spørger Fuglsang.

- Jeg beviste dog over for holdet sidste år, at jeg var der, hvor jeg skulle være, så jeg håber på at få en fri rolle i år, siger Jakob Fuglsang.

Sidste år blev han nummer 17 i løbet, og to yderligere deltagelser er sluttet med hans navn længere nede på resultatlisten, selv om han er stillet til start i sædvanligt god form. Dengang i 2009 og 2010 skulle han slide for Schleck-brødrene, mens han i 2011 fik lov at køre sin egen chance og altså sluttede på en fjerdeplads. Sidste år var han atter tilbage i hjælperens rolle, idet Astana satsede på Gasparotto. Han blev nummer ni.

- Jeg håber i hvert fald på at komme på podiet. Og selvfølgelig gerne øverst, men nu må vi se, hvordan det går. Når man kommer ud over 200 kilometers kørsel, så er det svært at vurdere hvor godt, man er kørende. Man kan selv lide slemt, men det gør alle de andre også, siger Jakob Fuglsang.

Se også: Slagter vinder etape efter Fuglsang-angreb

- Faktisk er det først, når der til sidst for alvor bliver lukket op, at man ved, om man kan være med, og så er løbet så fremskredent, at man ikke kan nå at aftale noget på holdene. Så gælder det bare om at køre med alt, hvad man har.

Ved VM i 2012, der blev kørt i Amstel Gold Race-terræn, blev målstregen flyttet væk fra den legendariske finalestigning Cauberg, så målet først kom efter knapt to kilometers kørsel på flad vej efter stigningen.

Den afslutning har arrangørerne af Amstel Gold Race valgt at overtage, og det er ikke umiddelbart til Fuglsangs fordel.

- Den gamle finale passede mig bedre, men jeg tror stadig på, at jeg kan være med helt fremme. Jeg føler mig godt kørende, siger Jakob Fuglsang.

Efter Amstel Gold Race kører Fuglsang onsdag Fleche Wallone - et løb, han overhovedet ikke bryder sig om - og på næste søndag er turen kommet til Liège-Bastogne-Liège.

0 kommentarer
Vis kommentarer