Amstel: Kontroversiel vinder tilbage

10 år efter, at han sensationelt vandt alle tre Ardenner-klassikere, er den senere dopingdømte Davide Rebellin tilbage i Amstel Gold Race i en alder af 42 år

Davide Rebellin i gult i Paris-Nice i 2008. Siden blev han fældet for doping og røg ud i mørket. (Foto: AP).
Davide Rebellin i gult i Paris-Nice i 2008. Siden blev han fældet for doping og røg ud i mørket. (Foto: AP).

Med opvisning af imponerende styrke sejrede Davide Rebellin i 2004 på blot otte dage i tre af de hårdeste og mest prestigefyldte løb i cykelsporten, da han vandt først Amstel Gold Race og siden Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Det gjorde ham til en af de mest beundrede ryttere i feltet, men fem år senere ramlede det hele sammen om ørerne på ham, da han blev afsløret som simpel dopingsynder.

Nu er han tilbage i Ardennerne og kører i dag Amstel Gold Race for CCC Polsat-holdet.

Se også: Amstel: Sørensen ude efter styrt

Rebellins optur stoppede brat, da analyse af dopingprøver fra OL i Beijing - hvor Rebellin blev nummer to i landevejsløbet - otte måneder senere viste spor af epo-stoffet Cera. Inden da var Rebellins holdkammerater på Gerolsteiner-mandskabet Stefan Schumacher og Bernhard Kohl testet positive og sendt ud i mørket. Rebellin fik to års karantæne, som han afsonede frem til 2011. Schumacher kører i dag på Michael Rasmussens Christina Watches-Kuma, mens Kohl stoppede sin karriere, da han blev afsløret i 2008.

Se også: Fuglsang: Jeg er god nok til podiet

Trods sin fremskredne alder fortsatte Rebellin efter sin dopingkarantæne karrieren, og han kører nu for det polske prokontinentalhold CCC Polsat. Rebellin, som fylder 43 i august, er stadig i fremragende form, og han sluttede så sent som i onsdags på en fornem 7. plads i det benhårde Brabantse Pijl.

Efter sin sejr i 2004 kørte Rebellin Amstel Gold Race yderligere fem gange, før hammeren faldt. Han sikrede sig to fjerdepladser, en andenplads og en sjetteplads, før han i 2009 sluttede som nummer 42. Han var den første i cykelhistorien, der vandt de tre Ardenner-klassikere i samme sæson. Siden har belgiske Philippe Gilbert gentaget kunststykket, nemlig i 2011.

0 kommentarer
Vis kommentarer