Tinkov raser over sportsdirektører

Den excentriske rigmand Oleg Tinkov er mildt sagt ikke tilfreds med, at hans mange millioner til Tinkoff-Saxo ikke bar frugt i søndagens Amstel Gold Race

Rigmanden Oleg Tinkov vil have noget for de mange rubler, han poster i sit cykelhold. (Foto: AP).
Rigmanden Oleg Tinkov vil have noget for de mange rubler, han poster i sit cykelhold. (Foto: AP).

Sidste år svinede den russiske rigmand Oleg Tinkov på Twitter den spanske stjernerytter Alberto Contador til, fordi han ikke kunne vinde Tour de France. Contador var både doven og forkælet, måtte man forstå. Men det var alt sammen skam bare for at motivere spanieren, forsikrede Tinkov forleden.

Nu er han igen gået i offensiven for at 'motivere' sportsdirektørerne på sit hold. På Twitter rabler han løs på russisk efter det for holdet ikke videre succesrige Amstel Gold Race, men en nogenlunde engelsk besked lyder i fri oversættelse således:

- Jeg har INGEN tolerance over for sådan et løb og et sådant resultat. Vores sportsdirektører burde skamme sig. Hvad får de deres dollars for?

Se også: Tinkov: Derfor svinede jeg Contador

Tinkoff-Saxos Roman Kreuziger var forsvarende mester, men han sluttede på en beskeden 18. plads som holdets bedste rytter. Tinkoff-Saxo gjorde i det hele taget ikke stort væsen af sig og kørte defensivt hele dagen. Det forlød godt nok tidligt i løbet, at Rory Sutherland sad med i udbruddet, der på et tidspunkt havde næsten et kvarters forspring, men det var en fejl. Der var ingen Tinkoff-Saxo-ryttere i offensiven.

Se også: Ups! Her er aprilsnarren, vi hoppede på

Den oplysning gik åbenbart hen over hovedet på holdets presseafdeling, for efter løbet udsendtes en pressemeddelelse, hvori det blev forklaret, at holdet ikke tog ansvar i feltet, fordi det havde en rytter, nemlig Sutherland, med i udbruddet. Pressemeddelelsen rummer endog et citat fra sportsdirektør Tristan Hoffmann, som forklarer, hvorfor holdet sendte Sutherland med i udbruddet - som Sutherland altså ikke var en del af.

Næstbedste Tinkoff-Saxo-rytter blev Chris Anker Sørensen, som kørte over stregen som nummer 37.

0 kommentarer
Vis kommentarer