Fuglsang jagter nøglerolle i konge-klassiker

Der er mange om buddet på Astana-holdet, når sæsonens ældste klassiker, Liege-Bastogne-Liege, køres søndag.

Jakob Fuglsang håber på at gøre sig gældende ved Liege-Bastogne-Liege søndag. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)
Jakob Fuglsang håber på at gøre sig gældende ved Liege-Bastogne-Liege søndag. (Arkivfoto: Tariq Mikkel Khan)

Jakob Fuglsang har ramt en rigtig solid form før søndagens Liege-Bastogne-Liege, hvilket han demonstrerede med offensiv kørsel i Amstel Gold Race i sidste uge.

Danskeren frygter dog alligevel at skulle tage til takke med en rolle i skyggen af sine holdkammerater.

Astana-holdet satser ud over Fuglsang på tre ryttere, som forventes at kunne køre med om sejren: Vinderen fra 2012, Maxim Iglinsky, Vincenzo Nibali, som blev nummer to samme år, og Enrico Gasparotto, der blev nummer tre også i 2012.

- Jeg håber, at indsatsen i søndags kan ændre lidt på det hele. Nogen gange har jeg måske ikke de bedste forudsætninger i forhold til de hold, hvor man kører for én mand.

Se også: Fuglsang: Jeg er god nok til podiet

- Problemet kan være, at vi har fire kaptajner. Det er ikke noget, jeg umiddelbart brokker mig over, men det betyder noget i det lange løb, om man kan sidde beskyttet længere tid - i princippet hele dagen - inden man kører finalen, siger Jakob Fuglsang.

Det afgørende spørgsmål for den danske rytter er, om han med den overbevisende indsats i Amstel Gold Race får lov at vente med at sætte et angreb ind på de stejle stigninger i Ardennerne.

- Jeg var super godt kørende i søndags, og jeg håber at ramme en lignende form på søndag.

Se også: Andy Schleck jagter selvtillid før Touren

- Sidste år måtte jeg angribe langt ude fra, fordi vi kørte med hele podiet fra 2012 på holdet. Jeg håber, at jeg i år kan køre mere afventende, så jeg kan spare mig lige en tand længere og køre finalen også til allersidst, siger Jakob Fuglsang.

Ardennerne har været en fast del af Jakob Fuglsangs forårsprogram de seneste fire sæsoner, men han har aldrig opnået et topresultat i Liege, selvom ruten på mange måder passer ham godt.

Det samme gælder landsmanden Nicki Sørensen, som på grund af skader og omstændigheder på Tinkoff-Saxo pludselig i år fik chancen for at køre brostensklassikeren Flandern Rundt og debuterede med en imponerende 13.-plads.

Se også: Valverde vinder Flèche Wallonne for anden gang

Fuglsang håber at få samme chance som Sørensen næste år.

- Jeg tror egentlig, at Flandern Rundt vil ligge godt til mig, men det er jo ikke et løb, man vinder første gang, man kører det.

- Jeg har snakket med sportsdirektør (Giuseppe) Martinello om det, og han mener, at alle ryttere skal køre Paris-Roubaix og Flandern Rundt. Det håber jeg så, at han også kan huske næste år, siger Jakob Fuglsang.

0 kommentarer
Vis kommentarer