Bjergspecialist tørster efter Grand Tour-sejr

Spanieren Joaquim Rodriquez satser på endelig at tage en Grand Tour-triumf i det forestående Giro d'Italia

(Foto: Corbis)
(Foto: Corbis)

Hidtil har karrieren været lige ved og næsten for bjergspecialisten Joaquim Rodriquez (Team Katusha) i Grand Tour-sammenhæng. Tre gange er han sluttet på podiet i et af de tre store etapeløb uden at vinde, derudover er det blevet til tre fjerdepladser.

I de næste tre uger byder sig en ny chance for endelig at stryge helt til tops, når Giro d'Italia afvikles som sæsonens første Grand Tour. Han er blandt favoritterne og føler, at det er hans tur til at vinde.

- Holdet er yderst motiveret, og vi er ivrige efter at komme i gang med løbet. Vi vil ikke forsøge at forudsige noget, men i stedet prøve at vinde en stor sejr, for det synes jeg, at jeg fortjener.

Se også: To afviste Giro-ryttere får visum

- Hvis man ser på min historie, så har jeg tabt Grand Tours på de mest uventede dage. Det er svært at sige, hvilke dage der er de sværeste i løbet. Alle dage er derfor lige vigtige, siger Joaquim Rodriquez til den spanske avis Marca.

Den 34-årige spanier er dog bevidst om, at han får hård modstand fra konkurrenter med vinder-intentioner. Selv ser han Nairo Quintana (Movistar) og Cadel Evans som sine hårdeste konkurrenter.

- Først mente jeg, at Quintana var den eneste rytter, som ville kunne kontrollere løbet, men nu tror jeg også, at Evans har nået samme niveau.

Se også: Dansk debutant: Specielt med Giro-start i mit hjemland

- Jeg tror, at Cadel Evans vil være den stærkeste rytter. Jeg så ham være utrolig stærk i Trentino. Ligeledes har Evans kørt Giroen de foregående år, hvilket gør ham endnu mere farlig, fordi han kender løbet så godt, vurderer Joaquim Rodriquez.

Giro d'Italia begynder fredag og kårer sin vinder 1. juni.

0 kommentarer
Vis kommentarer