Italiener snyder favoritterne i Giroen

Italieneren Diego Ulissi (Lampre) vandt onsdag den 203 kilometer lange femte etape af Giro d'Italia

(Polfoto)
(Polfoto)

Det blev den 24-årige Diego Ulissi (Lampre), der kørte først over målstregen på onsdagens etape af Giro d'Italia. På målstregen snød han nogle af favoritterne til den samlede i den italienske grand tour.

Løbets femte etape, der strakte sig over 203 kilometer fra Taranto til Viggiano, var den første med afslutning opad. Selv om der kun var tale om en kategori 4-stigning, var det for første gang en anden type ryttere end sprinterne, der skulle kæmpe om etapesejren.

Se også: Raser efter Giro-kaos og sjaskvåde veje

Igen forsøgte udbrydere sig langt udefra, men de sidste blev annulleret med cirka 15 kilometer tilbage af etapen.

Godt otte kilometer fra målstregen forsøgte italieneren Gianluca Brambilla (Omega Phama-Quick-Step) sig med et angreb, og han fik oparbejdet et forspring på et halvt minut. Men han måtte se sig hentet, da Team Katusha satte tempo på blandt forfølgerne.

Se også: Franskmand vinder besynderlig Giro-etape

De havde spanieren Joaquim Rodriguez som det bedste kort til sejren, men han havde ikke kræfterne i spurten. Han sluttede på en syvendeplads.

En anden af favoritterne til den samlede sejr Cadel Evans fra BMC havde mere overskud og lignede en vinder, men på de sidste meter måtte han se sig overhalet af Diego Ulissi.

Se også: Tysk sprintkanon udgår af Giroen med feber

Evans sluttede på andenpladsen, mens colombianeren Rigoberto Uran (Omega Pharma-Quick-Step) tog tredjepladsen. Tinkoff-Saxo-polakken Rafal Majka tog fjerdepladsen.

Michael Matthews (Orica-Greenedge) havde succes med at følge favoritterne til det sidste og tog femtepladsen. Dermed holder hans fast i løbets lyserøde førertrøje.

0 kommentarer
Vis kommentarer