Den lyserøde førertrøje sejrer i Giroen

Australieren Michael Matthews (Orica-Greenedge), der i forvejen førte Giro d'Italia, vandt sjette etape

Michael Matthews var hurtigst på sjette etape. (Foto: ANSA)
Michael Matthews var hurtigst på sjette etape. (Foto: ANSA)

Australieren Michael Matthews (Orica-Greenedge) fortsætter sin fremragende start på årets Giro d'Italia.

Han har båret løbets lyserøde førertrøje i de seneste dage, og torsdag demonstrerede han igen sin storform ved at vinde den opslidende sjette etape på 247 kilometer fra Sassano til Montecassino.

I spurten satte han BMC-rytteren Cadel Evans til vægs, men Evans blev alligevel dagens store vinder, da han vandt tid i forhold til flere af de andre favoritter til den samlede sejr.

Se også: Bradley Wiggins udbygger føringen i USA

Inden man nåede så langt tog fire udbrydere - Marco Bandiera (Androni Giocattoli), Edoardo Zardini (Bardiani-CSF), Andrea Fedi (Neri Sottoli) og Edwin Avila (Colombia) - chancen og kørte væk i begyndelsen af etapen, men de realiserede ikke muligheden for at holde til målstregen.

Det jagtende felt slugte kvartetten med 12 kilometer tilbage, og så var der umiddelbart igen serveret for favoritterne med speciale i at afslutte opad.

Se også: Italiener snyder favoritterne i Giroen

Men kort efter indtraf dagens dramatiske højdepunkt. Regnen havde sat ind, og på den glatte vejoverflade måtte talrige ryttere en tur i asfalten. Blandt andet Team Katusha-rytteren Giampaolo Caruso kom slemt til skade og udgik af løbet. Han forlod løbet i en ambulance.

Cadel Evans tog fordel af uroen og fik sammen med fem andre ryttere skabt et hul til et felt, der talte flere andre favoritter til den samlede sejr, herunder Nairo Quintana fra Movistar, der jagtede intenst efterfølgende.

Det vil med sikkerhed blive diskuteret, om det var var fair af Evans at øge tempoet lige ovenpå styrtet.

Det bekymrede ham imidlertid ikke. Han øgede tempoet yderligere med en kilometer tilbage, men han kunne ikke ryste de andre i den forreste gruppe af sig.

Se også: Raser efter Giro-kaos og sjaskvåde veje

Han var bevidst om, at han ikke kunne besejre Michael Matthews i spurten, og sidstnævnte kunne forholdsvis nemt tage sejren foran Tim Wellens (Lotto-Belisol) og Evans på tredjepladsen.

Dermed forsvarede Matthews sin førertrøje på fornemste vis.

0 kommentarer
Vis kommentarer