Dansk cykeltalent: World Touren i 2015

Det 20-årige talent regner med at tage springet til cykelsportens højeste niveau inden næste sæson

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

Team Cult Energy-rytteren Magnus Cort Nielsen satser i løbet af 2014 på at lande en kontrakt med et hold på World Touren.

Den 20-årige dansker fik sit gennembrud sidste år med to etapesejre i Post Danmark Rundt. De fornemme præstationer har blandt andet banet vejen for, at han senere i januar skal på træningslejr med hollandske Argos-Shimano.

- Det er en rigtig god mulighed for mig at se dem an som hold, og de kan selvfølgelig også se mig an. Jeg håber at få en kontrakt med et ProTour-hold fra 2015, siger Magnus Cort Nielsen.

Danmark Rundt-overraskelse forlænger med sit hold

- Argos-Shimano har haft mange gode, unge ryttere, som de har fået til at lykkes på deres hold.

Er Argos-Shimano en mulighed for dig?

- Det kunne sagtens være dem. Der er ingen aftale endnu, men det er et hold, som det godt kunne ende med. Ellers ville jeg heller ikke tage af sted med dem, hvis jeg tænkte, at jeg aldrig skulle køre for dem. Så det kunne godt ske, siger han.

Dansk cykeltalent skal træne med World Tour-hold

Danmarks Cykle Union (DCU) indgik sidste år et samarbejde med det hollandske cykelhold, hvilket betyder, at danske talenter har fået mulighed for at køre på Argos-Shimanos udviklingshold.

Magnus Cort Nielsen tror dog ikke på, at det udelukkende er DCU-samarbejdet med Argos-Shimano, der har udløst invitationen til den kommende træningslejr.

- Jeg er sikker på, at de godt ved, hvad jeg har lavet sidste år, og det er også derfor, at jeg har fået lov til at komme med. Det er ikke kun fordi, at DCU har indgået et samarbejde med holdet.

Riis: For mange store danske talenter

- De er interesseret i at lære mig bedre at kende, ellers var jeg ikke kommet med, siger Magnus Cort Nielsen.

Træningslejren med Argos-Shimano er placeret fra 19. til 27. januar.