Contador indrømmer: Derfor var jeg dårlig i 2013

Den spanske Riis-kaptajn erkender, at han startede sin sæson for tidligt sidste år

(Foto: AP)
(Foto: AP)

2013-sæsonen blev aldrig Alberto Contadors sæson. Sølle én sejr i det lille argentinske etapeløb Tour de San Luis blev det til for den ellers så sejrsvante spanier.

I stedet blev sæsonen en lang lige ved og næsten-sæson, hvor mange konstante placeringer i top 5 i stedet blev udbyttet - men gang på gang blev han slået af sine konkurrenter i skikkelse af Chris Froome, Vincenzo Nibali og Nairo Quintana.

Og det er bestemt ikke godt nok for en mand af Contadors kaliber og slet ikke til den hyre, han oppebærer. Det erkender den spanske stjerne selv, som i år har lagt sin sæson anderledes an, for at undgå sidste sæsons fejltagelser.

Se også: Utur: Ingen Tour de France til Chris Anker

- Jeg synes, jeg var stabil i 2013. Jeg var ofte i top 5 i de løb, der betyder noget, men det er ikke godt nok for Alberto Contador. Alle forventer, at jeg vinder. Det ved jeg, og det forstår jeg godt, siger Contador til Cyclingnews.com.

- Det er derfor, jeg arbejder hårdt denne vinter. Sidste vinter var ikke så god, og jeg tror, at det, at jeg startede sæsonen så tidligt med at køre løb i Tour de San Luis, gjorde tingene værre. I år vil jeg tage det mere roligt og tilrettelægge min sæson godt. Jeg vil køre hele sæsonen, hvor jeg starter op ret intenst med nogle gode løb i foåret. Så vil jeg slappe af og komme mig, inden jeg kører Dauphine, så jeg kan starte Tour de France i den bedst mulige tilstand, siger Contador.

Se også: Contador ændrer program: Sådan skal han vinde touren

Den 31-årige spanier begynder sæsonen i det portugisiske etapeløb Volta ao Algarve, derefter hedder den Tirreno-Adriatico og de to spanske etapeløb Volta a Catalunya og Vuelta a Pais Vasco. Så tager han en pause, inden formen bygges op mod Touren med deltagelse i Criterium de Dauphine i juni.

0 kommentarer
Vis kommentarer