Saxo-direktør: Samarbejdet med Tinkoff fungerer godt

Samarbejdet mellem Oleg Tinkovs cykelhold, Team Tinkoff-Saxo, og den danske storsponsor Saxo Bank går godt

(Foto: Tariq Mikkel Khan)
(Foto: Tariq Mikkel Khan)

I starten af december solgte Bjarne Riis sit livsværk, Riis Cycling A/S, til den kontroversielle russer Oleg Tinkov, der gennem to år havde postet adskillige millioner i cykelholdet Team Saxo-Tinkoff.

Dermed slap Bjarne Riis af med store administrative opgaver på cykelholdet, og hos holdets anden storsponsor, den danske virksomhed Saxo Bank, har man kun positive ting at sige om den nye rollefordeling.

- Jeg synes, det er meget positivt for holdet. Det gør, at Bjarne kan koncentrere sig fuldt ud om det sportslige, og det ved jeg, at rytterne er glade for, og det vil man formentlig kunne se på resultaterne.

Tinkov varsler store ændringer på Tinkoff-Saxo

- Jeg kan ikke mærke nogen forskel efter ejerskiftet, og jeg har et godt forhold til både Oleg og Bjarne, siger Lars Seier Christensen, der er administrerende direktør i Saxo Bank.

Selv om Saxo Banks sponsorkroner nu havner hos russeren, og rækkefølgen i holdnavnet er byttet rundt til Team Tinkoff-Saxo, er det stadigvæk Bjarne Riis, der er med til at tage de sportslige beslutninger på holdet i sit hverv som sportsdirektør.

Lars Seier Christensen ser flere fordele i at være den eneste udefrakommende storsponsor på cykelholdet, eftersom Oleg Tinkov selv ejer medsponsoren Tinkoff Bank.

Tinkov rabler videre: Vi boykotter Touren

- Vi bruger vores sponsorat som en spændende oplevelse, vi kan give til vores kunder. Det har Oleg ikke særlig meget behov for at bruge til sin business-model, så vi har mere eller mindre hele eventprogrammet til vores rådighed.

- Set i det lys, får vi nærmest mere ud af sponsoratet nu, end da vi for eksempel delte det med Sungard, der også brugte det meget til kunderelationer, så jeg er glimrende tilfreds med konstellationen, siger Lars Seier Christensen.

Mandag præsenterede Saxo Bank en samarbejdsaftale med Formel 1-teamet Lotus, men Lars Seier Christensen forsikrede, at det sponsorat ikke ville få betydning for Saxo Banks engagement omkring cykelholdet.