Spansk cykelstjerne skriver med storhold

Langt om længe har Samuel Sanchez fundet et hold at køre for

Han er den sidste af cykelsportens aldrende stjerner til at finde en ny arbejdsgiver, efter Vuelta-vinderen Chris Horner tidligere på ugen skrev kontrakt med Lampre.

Den 35-årige spanske cykelstjerne Samuel Sanchez har været på holdjagt, siden hans tidligere hold Euskaltel lukkede og slukkede efter sidste sæson. Og længe lignede det en forgæves kamp for OL-guldvinderen fra 2008. Holdene var fyldt op, sæsonen i gang og spanieren passede ikke ind.

Over flere omgange var et af de varmeste rygter, at den spanske rytter, der er god ven af Bjarne Riis' stjerne Alberto Contador, var på vej til det danske - nu russiske mandskab - Tinkoff-Saxo, men forhandlinger, hvis sådanne var i gang, strandede. Ifølge rygterne fordi den nye ejer Oleg Tinkov ikke ville have flere spaniere ind på holdet og af frygt for, at Sanchez havde en dopingfortid.

Se også: Tinkov om stjernekiks: Ikke min fejl
Se også: OL-guldvinder bejler til Riis

Langsomt begyndte Sanchez selv også at miste modet, men nu er det alligevel lykkedes for den tidligere toer i Vueltaen 2009 og treer i Touren 2010 at finde sig et nyt cykelhold. Det er det amerikanske storhold BMC, der har fundet plads til den spanske stjerne, som dog efterhånden må siges at være i sin karrieres efterår.

- 'Sammy' bringer en masse evner og erfaring til BMC Racing Team. Han kan køre de fleste løb, men vi ser især frem til, at han kan støtte sine nye holdkammerater i Ardenner-klassikerne (Liege-Bastogne-Liege, Amstel Gold Race og Fleche Wallonne, red.) og i de store etapeløb, siger BMC-boss Jim Ochowicz.

Sanchez, der blev professionel i 2000 og kun har kørt for hjemlandets Euskaltel, er lykkelig over at have fået en kontrakt, hvor alt håb ellers syntes ude.

Se også: Hård kritik af Riis' 'pensionist-ryttere'

- Jeg føler mig som en rytter, der lige har skrevet sin allerførste kontrakt. Jeg vil gerne takke hele BMC-holdet for at byde mig velkommen ind på et af de bedste hold på World Touren. Jeg håber, at jeg kan bruge min erfaring på holdets unge ryttere. Og efter at have kørt så mange år mod og forsøgt at slå Cadel Evans, er det dejligt, at jeg nu kan hjælpe ham, da han er en rytter, jeg kender rigtig godt, siger Sanchez.

Den spanske veteran har adskillige topplaceringer i flere af sportens største løb bag sig, og han vandt bjergtrøjen i Tour de France i 2011.

0 kommentarer
Vis kommentarer