Giro-vinder var hjælperytter for dansk cykel-komet

Lasse Norman Hansen kom på podiet i sit første cykelløb som professionel rytter

Lasse Norman vandt guld i 2012. I dag fik han igen et flot resultat (Arkivfoto: AP)
Lasse Norman vandt guld i 2012. I dag fik han igen et flot resultat (Arkivfoto: AP)

Det er gået over al forventning for den danske nyprofessionelle Garmin-Sharp-rytter Lasse Norman Hansen.

I sit debut-løb Dubai Tour imponerede den 21-årige temporytter alt og alle, da han kørte sig ind på 3. pladsen på 1. etapes enkeltstart på 9,9 kilometer.

Se også: Dansk nyprofessionel slog tempomonstrene

Den placering holdt han hele løbet igennem, og idag kunne han derfor notere en fornem podieplacering i sit debutløb som professionel.

Norman endte dermed foran så store navne som Fabian Cancellara, Tony Martin og løbets spurtkonge Marcel Kittel, der tog tre af fire sejre i det nystartede løb i den rige ørkenstat.

Selvom det holdt hårdt, så sad Norman Hansen med hele vejen gennem det fire dage lange etapeløb, og det lykkedes ham takket være nogle store motorer på Normans nye hold. Således var både en tidligere Giro d'Italia-vinder og Paris Roubaix-vinder med til at holde Norman ude af problemer.

- Det har været en rigtig god oplevelse. Det var fedt at have folk som Ryder Hesjedal (Vandt Giroen i 2012, red.) og Johan Vansummeren (Vandt Paris-Roubaix i 2011, red.) til at sidde og passe på mig og fortælle mig, hvad jeg skulle gøre. Det har været rigtig stort for mig, og jeg har lært rigtig meget af det. Det har været fedt, siger Lasse Norman Hansen til TV2.

Se også: Lasse Norman på podiet i prof-debut

- Jeg er rigtig glad. Det er en fed fornemmelse at starte karrieren på den måde og en superfed oplevelse, siger han.

Den 21-årige rytter, der fylder 22 på tirsdag, vandt OL i Omnium i 2012, ligesom han fik bronze på U23-rytternes VM-enkeltstart i Firenze sidste år.

Samlet vinder blev BMC-drønet Taylor Phinney, der vandt 1. etapes enkeltstart, og sidenhen sad sikkert i førertrøjen.

0 kommentarer
Vis kommentarer