Matti om dopingsag: Pisseærgerligt

Matti Breschel tvivler ikke et sekund på, at det er forurenet kød, der er skyld i holdkammeraten Michael Rogers' positive prøve for clenbuterol

Matti Breschel ærgrer sig over, at hans holdkammerat Michael Rogers er røget ind i en dopingsag. Han er overbevist om, at den positive prøve skyldes kød, der var forurenet med clenbuterol. (Foto: Claus Bonnerup).
Matti Breschel ærgrer sig over, at hans holdkammerat Michael Rogers er røget ind i en dopingsag. Han er overbevist om, at den positive prøve skyldes kød, der var forurenet med clenbuterol. (Foto: Claus Bonnerup).

Af frygt for at blive testet positiv for clenbuterol spiste Matti Breschel udelukkende nudler og ris, da han i oktober var i Østen med Tinkoff-Saxo. Så forsigtig var holdkammeraten Michael Rogers åbenbart ikke, for han testede positiv for clenbuterol, hvilket han hævder skyldes forurenet kød.

- Det er en pisseærgerlig sag, for vi blev jo sendt derover af UCI (den internationale cykleunion, red.), fordi Tour of Beijing er et World Tour-løb. Og det er fandeme svært at kontrollere alt, hvad man putter i munden, siger Matti Breschel, der i øjeblikket kører etapeløbet Paris-Nice i Frankrig.

Som World Tour-hold var Tinkoff-Saxo tvunget til at stille op i Beijing, hvor holdet var meget langt fra sit mobile køkken med egne kokke og særlig cykelrytter-diæt. I stedet spiste holdet på hotellerne undervejs i etapeløbet.

Se også: Tinkoff-dopingsag gået i stå

- Vi spiste alle af den samme buffet, og man har jo ingen chance for at vide, hvilke råvarer der er brugt. Personligt holdt jeg mig langt fra kød og levede stort set kun af nudler og pasta, siger Matti Breschel, der også blev dopingtestet under opholdet i Kina.

- Vi havde så efter løbet også nogle dage på egen hånd i Beijing, og der kan også godt være sket noget der. Jeg tror 100 procent på, at hans positive prøve skyldes forurenet kød. Det er sket mange gange før, at folk er blevet testet positive for det efter et besøg i Kina.

Se også: Rogers: Kina er kendt for clenbuterol-mad

Mens brug af Clenbuterol i landbruget er forbudt i det meste af den vestlige verden, er det vidt udbredt i Kina. Stoffet er muskelopbyggende og fedtforbrændende, og når kvægfarmere tilsætter det til foderet, vokser kvæget sig større og bliver dermed mere indbringende. En tysk undersøgelse viste for få år siden, at 22 ud af 28 turister testede positive for clenbuterol efter et ferieophold i Kina.

Også Mexico har et stort clenbuterol-forbrug i landbruget, og adskillige atleter er testet positive under ophold i det mellemamerikanske land. En del er frifundet i erkendelse af, at clenbuterol-forurenet kød er så udbredt i hele landet.

Se også: Går efter maksimumstraf til Riis-rytter

Michael Rogers, der umiddelbart efter Tour of Beijing vandt Japan Cup, venter stadig på resultatet af B-prøven, og imens er hans karriere sat på standby. Han risikerer to års karantæne, og får han det, er hans karriere formentlig slut.

- Det er ærgerligt, at han er havnet i den situation, for han er en fin fyr og en god holdkammerat, og jeg tror på ham, siger Matti Breschel.

0 kommentarer
Vis kommentarer