Se billederne: Så vanvittig var klassikeren

Se de vilde snebilleder fra gårsdagens Milano-Sanremo, der allerede er gået over i historiebøgerne som et af de vildeste løb igennem tiden

Alt var stille og roligt, da rytterne blev sendt afsted på de forventede 298 kilometer (Foto fra twitter)
Alt var stille og roligt, da rytterne blev sendt afsted på de forventede 298 kilometer (Foto fra twitter)

Se de vilde snebilleder i galleriet øverst oppe

- Det her er absolut vanvittigt. Rytterne græder på cyklen af smerte og kulde.

Sådan meddelte Team Blancos hollandske sportsdirektør Erik Dekker på twitter, mens årets første store cykelklassiker Milano-Sanremo blev afviklet i Norditalien. Årsagen? En snestorm havde ramt cykelfeltet, og havde indhyllet løbet i is, sne, blæst og kulde.

På grund af snestormen valgte arrangørerne at afkorte 'La Primavera' og sendte rytterne igang på den anden side af snestormen, hvor det 'trods alt' var 5-6 grader og regn i stedet for kraftigt snevejr.

Se mere:

Snevanvid - rytterne græder på cyklen

Rytterne havde dog allerede været en del af snestormen, og kom fuldstændig forfrosne hen til deres holdbusser, der skulle fragte dem 'i sikkerhed' på den anden side af Turchino-stigningen. Flere ryttere kom aldrig op på sadlen igen, nogle fordi de simpelthen ikke kunne få varmen igen.

Løbet blev dog gennemført, og den overraskende vinder blev det sydafrikanske hold MTN-Qhubekas tyske sprinter Gerald Ciolek, der snød alle favoritterne.

Andetsteds i Italien blev Serie A-kampen mellem Sampdoria og Inter udsat på grund af snestormen. Rytterne fik ikke samme mulighed...

Se de vilde snebilleder i galleriet øverst oppe