Snevanvid - rytterne græder på cyklen

Cykelklassikeren Milano-Sanremo er ramt af snevejr og kulde

(Foto fra twitter)
(Foto fra twitter)

Årets første klassiker Milano-Sanremo køres i disse minutter i Italien, eller kører er måske så meget sagt, for snestormen har så sandelig ramt det nordlige Italien og har tvunget arrangørerne af et af cykelsportens fem monumenter til at afkorte det normalt 298 kilometer lange løb.

Billederne øverst i artiklen er taget ude fra dagens rute, hvor det er tydeligt at se, hvordan sneen er væltet ned og gør al cykelløb umuligt på vejene. Billederne er blandt andet taget det sted, hvor rytterne efter planen skulle have forplejningszone, men det er selvsagt umuliggjort med det snefald.

Se mere:

Her er årets første klassiker-favorit

Arrangørerne har derfor besluttet at neutralisere løbet fra kilometer 117 til kilometer 163, hvor alle rytterne i stedet vil blive transporteret i holdbusserne rundt om 'bjerget' Turchino og om på den anden side, hvor vejret er mere egnet til cykelløb.

Danske Lars Bak har i øvrigt været så dygtig at ramme dagens lange udbrud, og når løbet bliver givet frit igen bliver udbruddet sendt afsted med den afstand, som der er til feltet, når rytterne bliver sendt i busserne.

OPDATERET:

Lige nu har Bak og hans fem udbrudsfølgesvende 7.10 minutter ned til feltet, og når de atter får asfalt under deres cykler vil der være godt 130 kilometers kørsel tilbage af klassikeren.

At det er slemt i Italien viser de seneste billeder fra cykelløbet, som du kan se i galleriet øverst oppe. Rytterne hundefryser og skævler på cyklen, hjelmene er dække med is og sne, og temperaturen er helt i bund. Som sportsdirektør for Team Blanco Erik Dekker fortæller på twitter:

- Det her er absolut vanvittigt. Rytterne græder på cyklen af smerte og kulde.

Se også:

AV: Ugens dummeste jubelscene

Det forlyder, at det hollandske hold lige nu overvejer helt at kvitter løbet og ikke stille op igen, når løbet atter bliver givet frit. Rytterne fortæller, at de aldrig har prøvet at køre i så ekstreme vejrforhold, og det er derfor uvist, hvor mange der er tøet op, og klar til at træde i gang igen, når løbet efter planen sættes i gang igen.

En af outsiderne til løbet Tom Jelte Slagter fra Blanco-mandskabet var så frossen, at han ikke er i stand til at stille til start igen er seneste melding. Også Tom Boonen har trukket sig ud af løbet, ligesom to andre Omega-Pharma Quickstep-rytteree har smidt handskerne og trukket sig ud af løbet.

Samtidig meddeler arrangørerne, at også stigningen La Manie skippes. Det skyldes, at rytterne ikke vil kunne nå i mål inden kl. 17.30, som var kravet fra tv-stationerne. Løbet gives efter planen frit igen kl. 15. Udeladelsen af La Manie er en fordel for feltets sprintere. Den stigning er ellers normalt med til at mørne de tunge drenge og koste dem de kræfter, de har brug for senere. Det problem slipper de nu for, og det giver måske større muligheder for en massespurt, når feltet rammer Milano. Hvornår, de gør det, er dog totalt uvist.

Løbet er nu genoptaget igen.

Når løbet igen er igang vil der blot være 85 kilometer tilbage af løbet. Udbruddet med Lars Bak har pludselig bedre forudsætninger for at blive rigtig farligt nu. Så der vil givetvis blive givet gas fra start af.

Milano-Sanremo kaldes i øvrigt 'La Classica di Primavera' (forårsklassikeren), i dag lever endagsløbet bestemt ikke op til tilnavnet...

Få referat og resultat af den italienske stor-klassiker senere på dagen på ekstrabladet.dk