Jesper Worre får ros for hård 4. etape af Post DK

Halvetapen i Post Danmark Rundt skal ikke bare være en transportetape, hvor klassementrytterne kan slappe af

(Foto: Thomas Sjørup)
(Foto: Thomas Sjørup)

I årets udgave af Post Danmark Rundt har løbsdirektør Jesper Worre besluttet at gøre 4. etape, der ligger på samme dag som 5. etapes 12,3 kilometer lange enkeltstart, mere udfordrende end tidligere.

Etapen slutter blandt andet med en hård stigning, og derfor kan klassementrytterne ikke slappe af som tidligere inden enkeltstarten.

Der er ros at hente til løbets direktør for den beslutning fra flere sider.

- Ruten er mere uforudsigelig og sværere at kontrollere. Sidste år blev det et lidt kedeligt løb, hvor halvetapen blev lidt ødelagt af den måde, det blev kørt på, siger André Steensen, der kører for Team Cult Energi.

Holdet er blandt de syv danske kontinental-hold, der hen over foråret skal køre om tre af pladserne i Danmarks største cykelløb.

- Jeg tror, at det bliver mere uforudsigeligt i år, og dermed et bedre cykelløb, siger han.

Også sportschef i Danmarks Cykle Union (DCU), Lars Bonde, der skal stå for at sammensætte de otte ryttere til Team Post Danmark, ser frem til etapen.

- Det plejer at være sådan en slags transportetape, hvor feltet kommer samlet hjem, og man sparer sig lidt til enkeltstarten. Men i år er der tale om en reel udfordring. Det bliver en ny feature, at rytterne skal belastes maksimalt inden enkeltstarten, siger han.

Også Jesper Worre selv er glad for udviklingen på årets 100 kilometer lange halvetape på løbets fjerdedag.

- 4. etape er ny, og den slutter med en virkelig, virkelig hård stigning. Tidligere har de ryttere, der satsede på enkeltstarten og klassementet, kunne slappe lidt af på halvetapen. Det kan de ikke denne gang, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere