8-årig dreng fik dopingsynder til at tilstå

Hårdnakket benægtelse faldt dopingsynderen Michael Boogerd let, men han valgte at opgive løgnen, da en 8-årig knægt pegede fingre ad ham

Det pinte Boogerd at blive kaldt 'doper' af en lille dreng. (Foto: AP)
Det pinte Boogerd at blive kaldt 'doper' af en lille dreng. (Foto: AP)

Afsløringer afgivet af en holdkammerat under ed til amerikanske myndigheder, og tilståelser fra adskillige holdkammerater - herunder danske Michael Rasmussen - var ikke nok til at få det hollandske cykleikon Michael Boogerd til at indrømme, at han var dopet i sin karriere.

Men en 8-årig knægt, der pegede fingre ad ham og kaldte ham doper, mens Boogerds lille søn var vidne til optrinnet, forandrede alt for den 40-årige eks-rytter.

Det fortalte Boogerd onsdag til avisen De Telegraaf i et stort interview. Mødet med den unge mand fandt sted i lørdags ved en fodboldkamp.

'Hey Michael. Jeg så dig i avisen i går. Du har nok brugt doping, hva'?', råbte drengen til Boogerd, der havde sin egen lille søn med sig og var ved at krybe i et musehul af skam.

- Denne konfrontation var meget smertefuld. Jeg forstod, at jeg måtte vaske tavlen ren. At historien måtte fortælles, så jeg kan leve videre uden den løgn i mit liv, siger Boogerd til De Telegraaf.

Boogerd synes imidlertid ikke at være villig til at fortælle hele sandheden, idet han har begrænset sin tilståelse til sig selv. I modsætning til Michael Rasmussen vil Boogerd altså ikke fortælle hvem, der har assisteret ham med dopingmisbruget i de mange år, han var dopet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere