Rabobank-stjerne indrømmer dopingbrug

Michael Boogerd indrømmer brug af forbudte substanser gennem hele sin karriere - pånær under Tour de France

Så kom endnu en tilståelse fra det tidligere hollandske cykel-storhold Rabobank (Arkivfoto: AFP/Polfoto)
Så kom endnu en tilståelse fra det tidligere hollandske cykel-storhold Rabobank (Arkivfoto: AFP/Polfoto)

Det kommer næppe som en overraskelse for nogen. Men nu erkender Rabobanks måske største stjerne gennem tiden, at også han var dopet gennem det meste af sin cykelkarriere.

Michael Boogerd vil på et tv-interview i aften på den hollandske tv station NOS Sport erkende brug af EPO, blodtransfusioner og kortison. Det fortæller Cyclingnews.com.

Den hollandske storrytter følger dermed i fodsporene på flere tidligere Rabobank-ansatte, der alle har erkendt omgang med ulovlige stoffer. Boogerd har længe været under kolossalt pres, og hans indrømmelse var forventet.

Se også:

Se også: Hollands Rolf afkræves svar

Selvom manden med det karakteristiske tandsæt indrømmer brug af doping, så hævder han, at han altid har kørt Touren rent, hvor han i 1999 endte som nummer fem i det samlede klassement og i 2007 kørte som vigtig hjælperytter for Michael Rasmussen, inden danskeren blev smidt ud af løbet af sit hollandske hold.

Boogerd vandt en forrygende flot etapesejr i 2002, hvor han blandt andet holdt Carlos Sastre og Lance Armstrong bag sig efter et langt udbrud. Men den etapesejr er Boogerd klar over, folk nu også vil tvivle på.

- Jeg er klar over, at den sejr vil være inficeret i folks øjne, forklarer Boogerd blandt andet, hvor han også fortæller, at han snart stoppede sit EPO-misbrug, da det var for risikabelt og skiftede til blodtransfusioner.

Se mere:

Se også: Redaktør: Intet pres på Boogerd

- På et eller andet tidspunkt vil det være nemmere at opdage (brug af EPO), så jeg kiggede efter noget andet, fortæller han.

Boogerd er længe sat i forbindelse med den meget omtalte HumanPlasma-sag fra Østrig, hvor han er blevet beskyldt for at have modtaget blodtransfusioner, hvor sagens hovedperson Stefan Matschiner har erkendt sin involvering i den forbudte.

I TV-interviewet erkender Boogerd nu, at han har samarbejdet med Matschiner, men som vi har set det mange gange før, nægter Boogerd at tage andre med i faldet og kalder det for hans eget ansvar og hans eget valg.

Se mere:

Se også: Leipheimer-tilståelse belaster Kyllingen

Hollænderen afviser også, at han nogensinde har haft kontakt til dopinglægerne Francesco Conconi, Michele Ferrari og Eufemiano Fuentes.

Boogerd vandt blandt andet to etaper i Tour de France, Amstel Gold Race og Paris-Nice i 1999 og har der ud over et hav af topplaceringer i klassikerne igennem hele karrieren.

Ud over Kyllingen og Boogerd har også de tidligere Rabobank-ryttere Danny Nelissen, Marc Lotz, Thomas Dekker, Levi Leipheimer og Grischa Niermann indrømmet brug af forbudte midler.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere