Riis vrager Nicki til Touren

Nicki Sørensen kan have kørt sit sidste Tour de France, idet Bjarne Riis ikke vil bruge sin rutinerede vejkaptajn i årets udgave af verdens største cykelløb

Nicki Sørensen har kørt 10 Tour de France, hvilket er dansk rekord. (Foto: René Schütze)
Nicki Sørensen har kørt 10 Tour de France, hvilket er dansk rekord. (Foto: René Schütze)

Med 10 udgaver af Tour de France på sin rekordliste er Nicki Sørensen den dansker, der har gennemført verdens største etapeløb flest gange.

Det er en rekord, som han næppe kommer til at udbygge i år, for Bjarne Riis har kun sat sin rutinerede vejkaptajn på reserve-listen til årets udgave af verdens største cykelløb.

Til gengæld er Sørensen sikker på at skulle køre Giro d'Italia, og han vil undervejs i Italien kunne fejre sin 38 års fødselsdag som en af de absolut ældste i feltet.

- Det ligger ikke i kortene, at jeg skal køre Tour de France, og alene det, at jeg skal køre Giro, fortæller mig, at jeg ikke skal køre Tour, siger Nicki Sørensen.

- Det er Bjarnes beslutning, for jeg ville ikke sige nej til at køre Tour de France, hvis jeg fik chancen. Men de seneste to år har jeg godt nok tænkt på, at det næsten er for hårdt at køre Tour, så jeg har det egentlig okay med at være ude i år.

- Der er kun ni mand, der kan køre Tour de France for hvert hold, og jeg kan helt ærligt godt pege på ni holdkammerater, der på papiret vil kunne gøre det bedre end mig, siger Nicki Sørensen.

- Men lad os nu se, hvad tiden bringer. Jeg har før været dømt ude af et Tour de France, som jeg så alligevel har kørt.

Alberto Contador er selvskrevet kaptajn for Saxo-Tinkoff i Tour de France, mens australieren Michael Rogers formentlig bliver vejkaptajn i Nicki Sørensens sted.

Efter Paris-Nice kører Nicki Sørensen Katalonien Rundt, Circuit Cycliste Sarthe, Amstel Gold Race, Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège. Derpå følger Giro d'Italia, og så skal han muligvis køre Spanien Rundt i august og september.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere